2016-12-16 15:17:10
Φωτογραφία για Η αγορά ζητά πλεονάσματα ανάπτυξης και ομοψυχία – Τα μηνύματα που στέλνουν Μεϊμαράκης – Μίχαλος
Η ελεύθερη αγορά είναι αυτή που παράγει πλούτο, θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος. Η ελεύθερη αγορά και ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνιστούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες; Εύλογα ερωτήματα που θέτει ο Κων/νος Μίχαλος πρόεδρος των επαγγελματικών επιμελητηρίων της χώρας, αναφορικά με το θέμα των υπερκομματικών συγκλίσεων που πρέπει να υπάρξουν σε βασικούς τομείς όπως φορολογία, ρευστότητα, γραφειοκρατία κ.α.

Ο τρόπος που λειτουργούμε ως σύνολο, πολιτικό σύστημα και κρατικές δομές σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Και αυτός ο κοινωνικός διχασμός και εσωτερικό μας μπάχαλο, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δανειστές, επισημαίνει ο Κ. Μίχαλος. Αρραγές μέτωπο είναι το μήνυμα του Προέδρου του ΕΒΕΑ απέναντι στους «Σοϊμπλεϊσμούς».

Τα υψηλά πλεονάσματα βαθαίνουν την ύφεση

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη προχτεσινή συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ επισήμανε στο Γάλλο Πρόεδρο ότι τα υψηλά πλεονάσματα οδηγούν σε σκληρά υφεσιακά μέτρα που επιτείνουν τη λιτότητα και δε δημιουργούν αισιοδοξία για την έξοδο από την κρίση. Τόνισε στον κ. Ολάντ ότι δεν μπορούν να περάσουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Και ξαναγυρνάμε στο ίδιο αφήγημα: Σε μία χώρα που δεν έχει ανάπτυξη, πώς είναι δυνατό τα πλεονάσματα που παράγονται μόνο από φόρους – και στάση πληρωμών του κράτους, να έχουν αποτέλεσμα;

Τι δεν καταλαβαίνουμε σε αυτά που λένε Μεϊμαράκης και Μίχαλος; Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα  Ελληνικό σχέδιο φυγής προς τα εμπρός; Γιατί πρέπει η μία κοινωνική ομάδα να μπαίνει απέναντι σε μία άλλη, για ένα επίδομα πείνας; Γιατί;

«Ο Κεντροδεξιός»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ