2016-12-17 18:07:12
Φωτογραφία για 5 πολύ βρώμικα αντικείμενα της κουζίνας σου και πώς να τα καθαρίσεις!
Καθαρίζεις συνέχεια και ξανακαθαρίζεις. Και νομίζεις ότι τα πάντα γύρω σου είναι εντάξει. Κι όμως, όταν μιλάμε για καθαριότητα πάντα κάτι θα υπάρχει! Ειδικά αν αναφερόμαστε στην κουζίνα μας!

Υπάρχουν ορισμένα σημεία σε αυτό το δωμάτιο που μπορεί να σου ξεφεύγουν, αλλά μην ανησυχείς. Είμαστε εδώ για να σου τα αποκαλύψουμε και να σε βοηθήσουμε να τα κάνεις να λάμψουν ξανά!

Νεροχύτης: Δέχεται τα πάντα. Από νερό μέχρι το φαγητό που δεν καταναλώσαμε. Για να παραμείνει λαμπερός και απόλυτα καθαρός ψέκασέ τον με το αντιβακτηριδιακό απορρυπαντικό σου, αφού πλύνεις τα πιάτα. Ή για να βοηθήσεις και το περιβάλλον, δοκίμασε να το ψεκάσεις με ξύδι!

Σφουγγάρι κουζίνας: Καθαρίζει τα πάντα, αλλά αυτό δεν καθαρίζεται ποτέ. Απορροφά σχεδόν τα πάντα και ένα απλό ξέπλυμα με νερό δεν το καθαρίζει όπως θα έπρεπε. Τι να κάνεις; Κάθε φορά που βάζεις τα πιάτα στο πλυντήριο τοποθέτησέ το στο πάνω ράφι του. Ο ατμός και οι υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου θα το καθαρίσουν βαθιά. Να θυμάσαι, όμως, πριν την πλύση να το έχει στραγγίξει πολύ καλά!


Απορροφητήρας: Ρουφά και αυτός τα πάντα, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που τον καθάρισες; Η συνεχείς υχηλές θερμοκρασίες, τα υγρά και οι ατμοί από τα φαγητά σίγουρα δεν του κάνουν καλό. Για να τον καθαρίσεις θα χρειαστείς ένα δυνατό απολυμαντικό. Ψέκασε τα κομμάτια του απορροφητήρα και άσε το προϊόν να δράσει για λίγο. Απομάκρυνε με την μαλακή πλερά του σφουγγαριού.

Σοβατεπί: Αυτό το σημείο σίγουρα το ξεχνάς. Όλοι το κάνουμε. Πώς θα το καθαρίσεις από σκόνη, λεκέδες και υγρά; Βούτυξε το σφουγγάρι για τα πιάτα σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχεις διαλύσει λίγο απορρυπαντικό πιάτων και τρίψε το καλά. Απομάκρυνε την υγρασία με ένα απορροφητικό πανί.

Κινητό τηλέφωνο: Ναι, δεν ανήκει απόλυτα στα αντικείμενα της κουζίνας, αλλά από πότε έχεις να το καθαρίσεις; Επίσης, πόσες φορές το χρησιμοποιήσες για να ανατρέξεις σε μια συνταγή στο Ίντερνετ; Σκούπισέ το καλά με ένα μαλακό πανάκι το οποίο θα έχεις ψεκάσει με οινόπνευμα ή αντισηπτικό υγρό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ