2016-12-17 19:37:09
Φωτογραφία για Μη επανδρωμένο ρωσικό υποβρύχιο με πυρηνικό πύραυλο/τορπίλη!
Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη δοκιμή από τους Ρώσους ενός μη επανδρωμένου υποβρυχίου το οποίο όμως θα μεταφέρει πυρηνικό πύραυλο ή/και τορπίλη μεγάλης ισχύος ικανό να καταστρέψει παραθαλάσσιες πόλεις ή/και στρατιωτικές βάσεις.

Η δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, διέρρευσε στον ιστοχώρο “The Washington Free Beacon» από μη κατονομαζόμενες πηγές. Το όνομα που έχουν δώσει οι Ρώσοι στο σύστημα είναι «Ωκεάνιο Σύστημα Πολλαπλών Σκοπών» (Ocean Multipurpose System) και κωδικοποιείται ως «Status-6».

Φέρεται να έχει την ικανότητα να ταξιδεύει υποβρυχίως σε βάθος έως και 1.000 μέτρα και με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 56 κόμβων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το Status-6 μπορεί να μεταφέρει πυρηνικό όπλο ισχύος πολλών μεγατόνων, με ρωσικές πηγές να κάνουν λόγο για βόμβα 100 μεγατόνων (η βόμβα της Χιροσίμα ήταν 16 κιλοτόνων και ο ένας μεγατόνος είναι 1.000 κιλοτόνοι, το αντίστοιχο του 1 εκατ. τόνων TNT…).


Όσον αφορά την επιχειρησιακή του λογική, το Status-6 έχει σχεδιαστεί να καταστρέφει παραθαλάσσιες πόλεις, ναυστάθμους, λιμάνια, ναυπηγεία, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, διευκρινίζοντας ότι με την έκρηξη τέτοιας βόμβας μπορεί να προκληθεί τεχνητό τσουνάμι, το οποίο θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή πέραν του παραλιακού τμήματος.

Άλλες αναφορές από τη Ρωσία θέλουν το System-6 να μεταφέρει βόμβα με το επικίνδυνο ισότοπο Κοβάλτιο-60, καταστρέφοντας τη ζώνη που θα πληγεί (εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες, τη φορά του ανέμου, σε πόσο βάθος θα επεκταθεί η καταστροφή) για μια περίοδο ενός αιώνα!

Αρχικά, η αποκάλυψη της ύπαρξης ενός τόσο καταστρεπτικού όπλου είχα αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, καθώς δυσκολεύεται κανείς να κατανοήσει την ένταξη ενός τόσο καταστρεπτικού όπλου σε ένα πυρηνικό οπλοστάσιο στο πλαίσιο της πυρηνικής στρατηγικής μιας μεγάλης δύναμης. Όλα δείχνουν όμως ότι βρισκόμαστε ενώπιον άλλης μιας απόδειξης της γνωστής ρήσης, ότι ο άνθρωπος είναι το πιο άγριο ζώο.

Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι στις 12 Νοεμβρίου 2015, είχαμε δημοσιεύσει θέμα για το ε λόγω σύστημα, καθώς σχέδιό του είχε αφεθεί να φανεί σε ρεπορτάζ της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης για τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με ανώτατους αξιωματικούς των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Επειδή τέτοια λάθη δε συνηθίζονται σε χώρες όπως η Ρωσία, πιθανότατα για μια ακόμη φορά, η Μόσχα επεδίωκε να κοινοποιήσει στο διεθνές ακροατήριο, το ότι εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα ικανό να βάλλει τορπίλες με πυρηνική κεφαλή, εξαιρετικά καταστρεπτικό.

Η εμπλοκή στην Ουκρανία, κυρίως όμως η προσάρτηση της Κριμαίας είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και ήθελε να υπενθυμίζει πόσο ολισθηρός είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και σε πόσο καταστρεπτικά αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει. Διότι ειδικά στην περίπτωση της Ρωσίας, η επικοινωνιακή διαχείριση εξοπλιστικών προγραμμάτων, καταφέρνει συχνά να κερδίζει «πόντους» αξιοποιήσιμους από την εξωτερική της πολιτική, οπότε έχει αναχθεί σε επιστήμη Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ