2016-12-18 02:49:09
Φωτογραφία για Πολύτεκνη μητέρα 7 παιδιών η Γερμανίδα πολιτικός που είπε όχι στη μαντίλα
Οργή σε φανατικούς μουσουλμάνους, ερωτηματικά (και γιατί όχι ντροπή) σε γυναίκες που δέχτηκαν να φορέσουν μαντήλα σε ανάλογη περίπτωση, και θαυμασμό σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η απόφαση της υπουργού Αμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να μην φορέσει μαντήλα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Σαουδική Αραβία.

Σε δήλωσή της, η δυναμική Γερμανίδα υπουργός ξεκαθάρισε ότι σέβεται τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε χώρας που επισκέπτεται, ωστόσο πρόσθεσε ότι καμία γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη να φορέσει μαντήλα καθώς το δικαίωμα επιλογής της ενδυμασίας είναι κοινό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Ποια είναι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν είναι μια τυχαία γυναίκα. Για πολλούς θεωρείται ως η διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ και η ίδια φροντίζει να «δουλεύει» καλά το προφίλ της μέλλουσας σιδηράς κυρίας.

Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1958 στις Βρυξέλλες. Ο πατέρας της, Ερνστ Άλμπρεχτ ήταν επιφανές στέλεχος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Ευρωπαίος Επίτροπος και επί χρόνια πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας.


Έζησε στο Βέλγιο, όπου όταν γεννήθηκε εργαζόταν ο πατέρας της, μέχρι τα 13 της χρόνια. Σπούδασε οικονομικά στα πανεπιστήμια του Γκέτιγκεν και του Μούνστερ (Ρηνανία Βεστφαλία) αλλά και στο London School od Economics.Reuters

Το 1980 αποφάσισε να αλλάξει τομέα, και να σπουδάσει ιατρική στο πανεπιστήμιο του Ανόβερο, από όπου πήρε πτυχίο μέσα σε επτά χρόνια.

Ανήσυχο πνεύμα, εγκατέλειψε την πρακτική της για διάστημα 4 ετών για να ακολουθήσει τον επίσης γιατρό σύζυγό της στην Καλιφόρνια, όταν του προτάθηκε θέση στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Μητέρα 7 παιδιών

Σε μια χώρα που έχει ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, εν μέρη επειδή πολλές Γερμανίδες πιστεύουν ότι η σταδιοδρομία και τα παιδιά είναι έννοιες ασυμβίβαστες, η Λάιεν έχει καταφέρει να συνδυάσει τη μητρότητα και την καριέρα, και να γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας της Γερμανίας.

Η 58χρονη, έχει παντρευτεί τον Χέικο Φον Ντερ Λάιεν, καθηγητή ιατρικής και έχουν μαζί επτά παιδιά: τον Ντέιβιντ (1987), τη Σόφι (1989), στη Μαρία Ντονάτα (1992), τα δίδυμα Βικτόρια και Τζοάνα (1994), τον Έγκμοντ (1998) και τη Γκράσια (1999).

Το... παρατσούκλι της είναι Ζενσουρσουρλα (Zensursula) και προέρχεται από τη λέξη zensur που σημαίνει λογοκρισία στα γερμανικά και το όνομά της. Και αυτό γιατί υποστήριξε με πάθος το μπλοκάρισμα της παιδικής πορνογραφίας μέσω internet και την τήρηση λίστας με τέτοιες ιστοσελίδες από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Έτσι, δημιούργησε την υποδοχή για λογοκρισία ιστοσελίδων που θεωρούνταν παράνομες από την Αστυνομία.

Και η Μισέλ είχε αρνηθεί να φορέσει μαντίλα

Πολύ πριν η Λάιεν επενεθεί δημοσίως για την επιλογή της να μην φορέσει μαντίλα, η Μισέλ Ομπάμα είχε αψηφήσει και εκείνη τους ισχυρούς περιορισμούς που ισχύουν για τις γυναίκες και είχε αρνηθεί και εκείνη να καλύψει το κεφάλι της.

Το περιστατικό συνέβη όταν η Πρώτη Κυρία της Αμερικής συνόδευσε τον σύζυγό της Μπάρακ Ομπάμα στη χώρα για την την κηδεία του βασιλιά Αμπντουλάχ, είχε αρνηθεί να φορέσει μαντίλα προκαλώντας και εκείνη την οργή των φανατικών μουσουλμάνων της Σαουδικής Αραβίας.

Ο αυστηρός ισλαμικός νόμος που εφαρμόζεται στη Σαουδική Αραβία προβλέπει ότι οι γυναίκες της χώρας πρέπει να φορούν μαντίλα και μαύρες ρόμπες όταν εμφανίζονται δημόσια. Οι περισσότερες επιλέγουν να καλύψουν το πρόσωπό τους με ένα βέλο γνωστό και ως νικάμπ.

Βάσει των όσων προβλέπει η Σαρία, στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν χωρίς την άδεια ενός άρρενα συγγενή τους ενώ μόνο με τον ίδιο τρόπο μπορούν να παντρευτούν, να αποκτήσουν ανώτερη εκπαίδευση ή να υποβληθούν σε ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ