2016-12-18 09:28:55
Φωτογραφία για ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ: ΕΦΙΚΤΗ Η ΟΛΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΡΧΕΣ 2017
Αισιοδοξία για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης τις επόμενες βδομάδες εκφράζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, λέγοντας ότι το ζήτημα των κοινωνικών παροχών Τσίπρα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο θα έπρεπε, αν και χαρακτήρισε τις εν λόγω εξαγγελίες περιττές.

Σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις, η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει τις επόμενες βδομάδες, αν όλες οι πλευρές είναι συνεργάσιμες, καθώς το χάσμα ανάμεσα στους θεσμούς «δεν είναι αγεφύρωτο».

«Σίγουρα δεν θα περιέγραφα την κατάσταση αδιέξοδη, αλλά πιο ταραχώδη απ' ό,τι πριν από μερικές εβδομάδες, όταν πιστεύαμε πως μπορούσαμε να επιτύχουμε τεχνική συμφωνία αυτές τις μέρες στην Αθήνα», τόνισε. «Αν όλες οι πλευρές είναι εποικοδομητικές, τότε μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση αρχές του 2017», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε σίγουρος ότι «όπως βρήκαμε λύση για το 2018, θα βρούμε και για τα επόμενα χρόνια». Ακόμη επισήμανε ότι κλειδί για την επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα θα είναι να μείνει το πρόγραμμα εντός τροχιάς και η χώρα να επιστρέψει την ανάπτυξη, που προβλέπεται να είναι υψηλή του χρόνου. Όμως, συνέχισε, χρειάζεται σαφήνεια και οικονομική σταθερότητα.


Τέλος, ο Ντομπρόφσκις είπε ότι είναι κοινή πρακτική οι χώρες σε πρόγραμμα να ξεκινούν να έχουν πρόσβαση στις αγορές πριν τελειώσει το πρόγραμμα. «Ακριβώς πότε δεν μπορώ να πω τώρα, είναι κάτι που οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν», τόνισε και υπενθύμισε ότι «το 2014 η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές με την υπόθεση ότι το πρόγραμμα έληγε τέλος του 2014, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δυστυχώς οδήγησαν κάπου διαφορετικά» «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι σημαντικό βήμα, θα δείξει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται εντός τροχιάς», κατέληξε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ