2016-12-18 12:55:14
Φωτογραφία για Ο Michael Sheen εγκαταλείπει την υποκριτική και αναλαμβάνει δράση «ενάντια στην εξάπλωση του φασισμού»
Ο Βρετανός ηθοποιός Michael Sheen, ήταν από εκείνους που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, το οποίο ανέδειξε το Brexit ως επιλογή της πλειοψηφίας των Βρετανών.

Τώρα, με συνέντευξή του στους Times δηλώνει πως εγκαταλείπει την υποκριτική για ν' αναλάβει δράση ενάντια στην εξάπλωση του "ακροδεξιού λαϊκισμού", σημειώνοντας πως δεν ξέρει αν η δίχρονη σχέση του με τη Sarah Silverman θα αντέξει αυτή τη δοκιμασία, καθώς θα μετακομίσει από το Los Angeles στη γενέτειρά του, το Port Talbot, στη νότια Ουαλία.

Όπως αναφέρει ο ηθοποιός στη συνέντευξή του, θα επιστρέψει στην Ουαλία, για να πολεμήσει το κύμα των δημαγωγικών και φασιστικών πολιτικών, που ίδιος πιστεύει πως έχουν "καταπιεί" τη Δύση την τελευταία δεκαετία.

Με τον ίδιο τρόπο που οι ναζί έπρεπε να είχαν εμποδιστεί τη δεκαετία του '30, έτσι και τώρα, αυτό το πράγμα που είναι σε άνοδο πρέπει να σταματήσει. Τίποτα δεν θα μοιάζει ίδιο σε 10 χρόνια από τώρα. Τα πάντα αλλάζουν, τα ζάρια γυρίζουν ξανά


Στη γενέτειρά του, 37.000 πολίτες ψήφισαν υπέρ του Brexit και ο Sheen πιστεύει πως αυτό το γεγονός βοήθησε στην απόφασή του να λάβει δράση ενάντια στις ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις, ενώ οι φόβοι του εντάθηκαν από την εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ και τα όσα ακολούθησαν της εκλογής του και των διχαστικών ρητορικών του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ενεργός πολιτικά και κοινωνικά από το 2011 κι έπειτα, οπότε και συμμετείχε στην ταινία "Το Πάθος" στο Port Talbot με εκατοντάδες ντόπιους πολίτες. Συνεργάζεται με την οργάνωση της Unicef κι έχει περάσει πολλούς μήνες της ζωής του ταξιδεύοντας σε Βρετανία και Ισπανία, ώστε να βρει κοινοτικά προγράμματα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στη γενέτειρά του.

Κι αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από την απόφαση και τη γενικότερη στάση ζωής του Michael Sheen, ας είναι αυτό το τελευταίο που αναφέρει στη συνέντευξή του: "Η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορείς να προσφέρεις είναι να υπηρετήσεις το σύνολο, να συνεισφέρεις στην ιστορία της οποίας είσαι μέρος. Η ιστορία είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη από τον οποιονδήποτε ιδιώτη μέσα σε αυτήν".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ