2012-05-19 11:21:02
Φωτογραφία για Το κρίσιμο δίλημμα αυτών των εκλογών
Τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος έχει πάρει για την τρόικα των θεσμικών πιστωτών της χώρας η επόμενη εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα Το μήνυμα αυτό είναι ξεκάθαρο και φτάνει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στο εσωτερικό της χώρας και ειδικότερα στα κομματικά επιτελεία και βεβαίως στη κοινή γνώμη, που θα κληθεί να αποφασίσει. Το ερώτημα του ιδιότυπου αυτού δημοψηφίσματος, όπως το αντιλαμβάνονται οι εταίροι; Ναι ή όχι στο ευρώ. Αλλά με μια κρίσιμη διευκρίνιση: ευρώ με …μνημόνιο.

Γιατί μόνο του το κοινό ευρωπαικό νόμισμα, πλέον, δεν «πάει». Συνοδεύεται απαραιτήτως από την εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος για την αναδιάρθρωση της οικονομίας, με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Δηλαδή, περισσότερα μέτρα, λιτότητα και περικοπές, έως ότου καταστεί η οικονομία ικανή να ξανασταθεί μόνη της στα πόδια της. πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό χρονικά; Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ακρίβεια και να προσδιορίσει το χρόνο αυτής της εξέλιξης. Κι αυτό γιατί ό,τι στόχος έχει μπει μέχρι σήμερα, στην πράξη αποδείχθηκε ανεδαφικός.


Παρ όλα αυτά, η τρόικα θεωρεί ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και μόνο υπ αυτόν τον όρο θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις συνεχώς αυξανόμενες ελληνικές ανάγκες.

Οπότε, το δίλημμα του δημοψηφίσματος, έτσι όπως το αντιλαμβάνονται σε Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον και Βερολίνο, αποκτά ουσιαστικό χαρακτήρα και δεν είναι απλά τύποις. Προς το παρόν, τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν, στο σύνολο τους, το καθένα για τους λόγους του, να μην το θέσουν με τόσο ευθύ τρόπο. κι αυτό γιατί θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει.

Ωστόσο, αργά ή γρήγορα αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα περιστραφεί γύρω απ το συγκεκριμένο ερώτημα, το οποίο και θα κυριαρχήσει.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ