2012-05-19 11:15:41
Φωτογραφία για Η Νομική Επιτροπή της Αλβανίας μελετά επανακαθορισμό των συνόρων
  

Με την υπαναχώρηση των Αλβανών για τον καθορισμό των ΑΟΖ Ελλάδας και Αλβανίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έθεσε θέμα επανακαθορισμού και των χερσαίων συνόρων (με όλες τις γειτονικές χώρες), λόγω της ασάφειας που υπάρχει στο σχετικό νόμο του 2008.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής ξεκίνησε η εξέταση τροποποιήσεων που υποβλήθηκαν από τους Σοσιαλιστές σε σχέση με τα κρατικά σύνορα. Οι Σοσιαλιστές λένε ότι η έγκριση των αλλαγών στη νομοθεσία καθιστά δυνατή την επανίδρυση των συνόρων της Αλβανίας.

Όπως αναφέρουν τα «Βορειοηπειρωτικά», σύμφωνα με τους σοσιαλιστές, σε αντίθεση με τη νομοθεσία του 2008, η οποία άφησε τη χώρα χωρίς σύνορα, η νέα πρωτοβουλία καθορίζει σαφώς τα νότια θαλάσσια σύνορα αλλά και βόρεια ρυθμίζοντας και τις ακριβείς συντεταγμένες. Σύμφωνα με τους Σοσιαλιστές, η ισχύουσα νομοθεσία απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και το σχέδιο θα πρέπει να περάσει αμέσως από το Κοινοβούλιο..


Το νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου 9861, με ημερομηνία 24.1.2008, « Περί ελέγχου και επιτήρησης της Κρατικής Συνοριακής» ορίζει ότι η κατάσταση στα σύνορα της Δημοκρατίας της Αλβανίας καθορίζεται και ελέγχεται από διεθνείς συμφωνίες που έγιναν δεκτές από το αλβανικό κράτος και τις διμερείς συνθήκες ή πολυμερείς συμφωνίες που αφορούν άλλα κράτη και κυρώθηκαν από το Κοινοβούλιο.

Ο νόμος συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Ασφάλειας, όπου ο Υπουργός Haxhinasto και Nishani θα μιλήσουν για τις ρυθμίσεις των θαλάσσιων υδάτων. (βορειοηπειρωτικά)

 Ο Μακεδών

Πηγή:Voria
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ