2016-12-19 11:03:22
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Στο κόκκινο η αγωνία των απολυμένων του ΦΟΔΣΑ
Την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένουν οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) οι οποίοι πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο. Οι απολυμένοι με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ζητούν την ανάκληση των απολύσεων τους και ζητούν από το δικαστήριο να λάβει απόφαση με προσωρινή διαταγή ώστε να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους.

Οι 72 συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί τον Δεκέμβριο του 2014, καταγγέλλουν ότι η απόλυση τους είναι παράνομη, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4429/20016 (Βερναρδάκη). Όπως ανέφερε εργαζόμενος στο φορέα, «ο παραπάνω νόμος δίνει παράταση συμβάσεων και για το 2017 στους συμβασιούχους των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων και των φορέων τους, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα και ο πρόεδρός του Μιχάλης Γεράνης, έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση βάσει νομικής γνωμοδότησης, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι οι συμβάσεις δεν μπορούν να παραταθούν σύμφωνα με τα άρθρα 5–7 του Π.Δ. 164/2004 (Παυλόπουλου), γιατί η παράβαση του ανώτατου ορίου των 24 μηνών θα επιφέρει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος τόσο του ίδιου του προέδρου όσο και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Στα δικαστήρια βρίσκονται συμβασιούχοι και άλλων ΟΤΑ προκειμένου να συμπαρασταθούν στους απολυμένους του ΦΟΔΣΑ.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ