2016-12-19 11:26:27
Φωτογραφία για Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα «Χριστούγεννα» σε σχολείο
Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα απαγόρευσε ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε γερμανικό σχολείο στην Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, ότι δεν μπορούν οι μαθητές να διδάσκονται το μάθημα των Χριστουγέννων.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου της Κωνσταντινούπολης ανέφερε  πως οι μαθητές δεν διδάσκονται τίποτα σχετικό με την παράδοση των Χριστουγέννων και την Χριστιανική γιορτή. Με το σχετικό mail που στάλθηκε από την διεύθυνση του σχολείου, οι καθηγητές ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να αναφέρουν ούτε τη λέξη « Χριστούγεννα», μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Η τουρκική διεύθυνση του σχολείου όμως δεν σταμάτησε μόνο στην  απαγόρευση του μαθήματος αλλά μπλόκαρε και την συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Βερολίνο, όπου σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει ότι «δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή την ξαφνική απόφαση των τουρκικών αρχών».

Το συγκεκριμένο απασχολεί περίπου 35 καθηγητές γερμανικών και συγχρηματοδοτείται από τα γερμανικά  δημόσια ταμεία. Κάθε Δεκέμβριο, το σχολείο διοργανώνει μια μικρή γιορτή για τα Χριστούγεννα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις όμως ακυρώθηκαν μια εβδομάδα πριν.

«Εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε ο Γιόζεφ Γιούνγκ , βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο οποίος είναι υπεύθυνος για θρησκευτικά ζητήματα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ