2016-12-20 00:27:14
Φωτογραφία για Το ψήφισμα του 10ου Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και εξετάστηκαν οι κύριες ιστορικές, ηθικές, πολιτικές και νομικές διαστάσεις του αγώνα διεκδίκησης και οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα.

Επιβεβαιώθηκαν οι δίκαιες, ισχυρά θεμελιωμένες και απαράγραπτες αξιώσεις της

Ελλάδας (επιστροφή των κλαπέντων και λεηλατηθέντων αρχαιολογικών και πολιτιστικών θησαυρών, απόδοση επανορθώσεων για την απομύζηση του πλούτου και την πολύπλευρη καταστροφή των υποδομών, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας) και αναζητήθηκαν οι τρόποι κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα μας. Αναδείχθηκε το γεγονός ότι η Ο.Δ. της Γερμανίας καταπατώντας βάναυσα την ηθική και το διεθνές δίκαιο δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα, για τα φοβερά δεινά που επισώρευσαν τα ναζιστικά στρατεύματα στη χώρα μας.


Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκε επίσης ο απολογισμός της ουσιαστικής και πολύμορφης δράσης του Εθνικού Συμβουλίου κατά την περίοδο 2011-2016, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητάς μας και παρουσιάστηκε ένας ολοκληρωμένος και πλήρης προγραμματισμός δράσεων για την επόμενη περίοδο.

Τονίστηκε, για άλλη μία φορά, ότι ο αγώνας διεκδίκησης των δίκαιων, απαράγραπτων και πλήρως τεκμηριωμένων αξιώσεών μας, ένας αγώνας που ενώνει όσο τίποτε άλλο τον ελληνικό λαό, δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, τον οποίο τιμούμε και αισθανόμαστε αλληλέγγυοι μαζί του, αλλά εναντίον της αδιαλλαξίας των γερμανικών κυβερνήσεων, που αρνούνται προκλητικά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους απέναντι στην Ελλάδα. Κάνουμε προς όλους σαφές ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, πρέπει να έχουν ως θεμέλια την ειλικρίνεια, την αμοιβαιότητα, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Η ανιδιοτελής και πολύχρονη συμμετοχή συλλογικοτήτων και δημοκρατών της Γερμανίας στον κοινό μας αγώνα, αναδεικνύει, εξάλλου, τον οικουμενικό του χαρακτήρα και την θεμελίωσή του στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω:

1. Διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε μεθοδικά και αταλάντευτα τις αξιώσεις μας. Οι αξιώσεις μας είναι απαράγραπτες, δίκαιες, πλήρως νομικά και ιστορικά θεμελιωμένες, ενιαίες και αδιαίρετες.

2. Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή!

3. Τονίζουμε ότι η σύναψη Συνθήκης Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, 71 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, είναι επιτακτική και προς όφελος των δύο χωρών.

4. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς άλλη κωλυσιεργία, να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις κατάλληλες ενέργειες σθεναρής και αποτελεσματικής διεκδίκησης (επίδοση ρηματικής διακοίνωσης στη γερμανική κυβέρνηση, παροχή άδειας για την εκτέλεση των αμετάκλητων αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, κ.α.).

5. Καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει, επιτέλους, την αδιάλλακτη στάση της και να αντιληφθεί ότι η αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση του ζητήματος, την οποία επιβάλλει η Συνθήκη του Λονδίνου και προκρίνει και η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. 

6. Καλούμε τη Βουλή των Ελλήνων να αποστείλει κλιμάκιό της στα Κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών, της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την περαιτέρω διεθνοποίηση του θέματος και να συστήσει Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διεκδίκησης. Καλούμε τα Πολιτικά Κόμματα να συμμετάσχουν ενεργά στον εθνικό και δημοκρατικό αγώνα για την καταβολή των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

7. Ζητούμε την κινητοποίηση του ελληνισμού όπου γης, των συλλογικών φορέων, του πνευματικού κόσμου της χώρας μας και των πολιτών με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα.

8. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει τις γερμανικές μεθοδεύσεις που έχουν ως στόχο την παραχάραξη της ιστορίας μας και την υπονόμευση του αγώνα μας. Καλούμε τις δημοτικές αρχές των Μαρτυρικών, ιδιαίτερα, Δήμων να απόσχουν στο εξής από κάθε εκδήλωση ψευδεπίγραφης φιλίας, που δεν έχει ως θεμέλια τη δικαιοσύνη, την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των δύο λαών.

9. Διατρανώνουμε την πρόθεσή μας να κλιμακώσουμε και να δώσουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα τον αγώνα μας, έναν αγώνα που αποτελεί και γέφυρα πραγματικής φιλίας με τον γερμανικό λαό και κοινής πάλης, αντιφασιστικής και δημοκρατικής, των δύο λαών.

.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ