2016-12-20 10:45:21
Φωτογραφία για Λήξη συναγερμού σε ΗΠΑ-Κίνα, επιστράφηκε το υποβρύχιο drone
Έληξε η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα που είχε δημιουργηθεί όταν κινέζικο πλοίο την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατάσχει παράνομα ένα υποβρύχιο drone.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν σήμερα ότι τους επιστράφηκε το drone και παράλληλα κάλεσαν την Κίνα να απέχει από οποιεσδήποτε ενέργειες, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την άσκηση νόμιμων δραστηριοτήτων τους, στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Κίνας για την επιστροφή του drone, μετά από «φιλικές» συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Άμυνας της Κίνας εκδήλωσε την αντίθεσή του στην αμερικανική επιτήρηση ή παρακολούθηση εντός κινεζικών υδάτων, ενώ τόνισε ότι το Πεκίνο θα παραμείνει σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτρέψει κάθε αμερικανική προσπάθεια παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του.

Την Κυριακή ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στην υπόθεση του μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος του αμερικανικού ναυτικού. Μετά την ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου ότι το Πεκίνο δέχθηκε να επιστρέψει το υποβρύχιο, με μήνυμα του στο Twitter, ο Τραμπ έγραψε: «Θα πρέπει να πούμε στην Κίνα ότι δεν θέλουμε πίσω το μη επανδρωμένο υποβρύχιο που έκλεψαν – Ας το κρατήσουν», έγραφε το tweet του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ