2016-12-20 19:44:48
Φωτογραφία για EWG: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ «ΞΕΠΑΓΩΜΑ» ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Χωρίς τελική απόφαση έληξε το σημερινό Euroworking Group όσον αφορά το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων  μέτρων για το χρέος. «Έγινε μία συζήτηση για τις πιθανές επιλογές που θα ξεπάγωναν την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων», λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος αλλά «ακόμα δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση». Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Τετάρτη, όποτε και αναμένεται να προκύψει τελική απόφαση.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα σήμερα το αυστηρό μήνυμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς την Αθήνα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, αν δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση των θεσμών σχετικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα, που αποτέλεσαν και την αιτία του προσωρινού «παγώματος» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ήταν ιδιαίτερα επικριτική. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι ελληνικές Αρχές κατά την προηγούμενη αποστολή τους ενημέρωσαν τους θεσμούς ότι σκέφτονταν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν μέρος της υπεραπόδοσης του προϋπολογισμού για κοινωνικούς σκοπούς, αλλά από τότε δεν έγινε καμία συζήτηση ή αναλυτική πρόταση».

«Καθημερινή»

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ