2016-12-21 10:26:30
Φωτογραφία για ΑΥΤΟ είναι το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο γλυκό κάθε ζωδίου
Δώρα, χριστουγεννιάτικο δένδρο, διακοπές, γλυκά Αυτό είναι το διαχρονικό τετράπτυχο – «must» που συνοδεύει πάντα, εδώ και χρόνια, αυτήν την περίοδο του χρόνου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στις αναμνήσεις και τη συνείδησή μας με τους πειρασμούς της ζαχαροπλαστικής.

Οι επιλογές είναι δεκάδες και είναι φυσικό κάθε ζώδιο να έχει τις δικές του προτιμήσεις από τη μεγάλη γκάμα των γλυκισμάτων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ποιο γλυκό όμως να προσφέρεις στο κάθε ένα για να το κερδίσεις για πάντα;

Κριός: πανετόνε

Δώσε του κέικ και πάρε του την ψυχή! Τα πανετόνε μοσχομύρισαν και οι Κριοί ξεροσταλιάζουν στα ζαχαροπλαστεία για το μαγικό αυτό κουτάκι που κρύβει τον φρουτένιο αυτό θησαυρό!

Ταύρος: κουραμπιές

Ταύρος εν ζαχαροπλαστείω! Ναι ναι, αυτό. Ορμάνε στις πιατέλες και δεν μένει ψίχουλο. Κρύψτε τους γιατί αν τους ανακαλύψουν δεν θα προλάβουν να δουν Πρωτοχρονιά!


Δίδυμοι: δίπλες

Όλα διπλά για τους Διδύμους.. άρα δίπλες. Τραγανό φύλλο, μέλι, καρύδια όλα τα καλά! Τις τρώνε δυο-δυο, σαν τις προσωπικότητές τους!

Καρκίνος: μελομακάρονα

Παραδοσιακοί και γλυκατζήδες γενικά οι Καρκίνοι, με το που θα μπει Δεκέμβρης ανιχνεύουν από χιλιόμετρα τα μελομακάρονα. Κάποιοι τα τρώνε και όλο το χρόνο!

Λέων: βασιλόπιτα

Του σπιτιού, του μπαμπά, της μαμάς και το υπόλοιπο του... Λέοντα! Θα την πάρει πακετάκι και θα την απολαύσει για μέρες! Για πρωινό, για μεσημεριανό, για βραδινό. Δεν τον νοιάζει το φλουρί, είναι υπεράνω... θέλει μόνο το γλυκό!

Παρθένος: σοκολατένιοι Άγιο-Βασίληδες

Παίρνει μερικούς έτσι για το καλό στο σπίτι και στολίζει. Σε 3 μέρες λείπουν όλοι! Τους τσιμπάει σε ανυποψίαστες στιγμές που δεν βλέπει κανείς και τους κάνει μια χαψιά!

Ζυγός: χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Όλων των ειδών. Με κανέλα, βουτύρου, με μαρμελάδα... μπισκότο να ‘ναι και να βουτιέται σε ρόφημα. Αυτό μας νοιάζει!

Σκορπιός: Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Κεκάκι με λαχταριστό frosting σε διάφορες γεύσεις και χρώματα. Οι περισσότεροι τα θαυμάζουμε και λυπόμαστε να τα φάμε. Ο Σκορπιός το «καμακώνει» και το εξαφανίζει στο λεπτό. Θα το εκτιμήσει, αν τα φτιάξετε μόνοι σας.

Τοξότης: gingerbread cookies

Τα παραδοσιακά μπισκοτάκια είναι πεντανόστιμα και ο Τοξότης το ξέρει! Είναι κοσμογυρισμένος και τα έχει γευτεί σε διάφορα μέρη του κόσμου. Φυσικά και δεν τα φτιάχνει εκείνος. Τα βρίσκει έτοιμα, τα τοποθετεί σε πιατέλες για λίγες ημέρες και μετά τα καταβροχθίζει!

Αιγόκερως: cinnamon rolls

Λαχταριστή αφράτη ζύμη με κανέλα και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ο Αιγόκερως ξέρει να διαλέγει! Πικάντικος και ζουμερός, επιλέγει γλυκό που έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά!

Υδροχόος: Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Τo παραδοσιακό αυτό γλυκό έρχεται από την Αγγλία και είναι πολύ νόστιμο. Αφράτο, σε συνδυασμό με φρούτα του δάσους που ταιριάζουν τέλεια με τη σοκολάτα, παρασύρουν τον Υδροχόο σε ατασθαλίες που σπάνια κάνει.

Ιχθύες: Bûche de Noël

Το γαλλικό παραδοσιακό γλυκό των γιορτών είναι ένα είδος κορμού που ο Ιχθύς -ως εκλεκτό ζώδιο- έχει ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλά. Τις ημέρες των γιορτών, το αναζητά σε εκλεκτά ζαχαροπλαστεία και εκτιμά όσα το δημιουργούν! Αν θέλετε να τον εντυπωσιάσετε.... καλό ποδαρόδρομο!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ