2016-12-22 20:37:38
Φωτογραφία για ΑΥΤΟΙ είναι οι ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ συμβολισμοί πίσω από τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα στολίδια...
Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά συνοδεύονται από δεκάδες έθιμα και παραδόσεις, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και η διακόσμηση των χώρων, που προσαρμόζονται αισθητικά στο πνεύμα των εορτών.

Η μαγεία μπαίνει δειλά δειλά στο σπίτι σας και αλλάζει την ατμόσφαιρα σας με μικρές διακοσμητικές πινελιές, όπως για παράδειγμα με την αλλαγή των καλυμμάτων σε καναπέδες και υπνοδωμάτιο ή με το στολισμό στο τζάκι και τη βεράντα του σπιτιού, για να κορυφωθεί με το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που κατέχει εξέχουσα θέση.

Η διακόσμηση αυτή ποικίλει ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις κάθε οικογένειας και άλλοτε μπορεί να έχει μίνιμαλ ύφος, ενώ άλλες φορές να είναι επιβλητική και γκράντε, ωστόσο σε κάθε περίπτωση τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν τα ίδια.

Γνωρίζατε όμως, ότι πίσω από κάθε διακοσμητικό στοιχείο κρύβεται ένας μικρός αλλά σημαντικός συμβολισμός;

Αυτά είναι τα «μηνύματα» που μεταφέρετε στους καλεσμένους σας:

Στεφάνι

Φτιαγμένο από γκι, κουκουνάρια και φιόγκους ή άλλα στολίδια, το στεφάνι κοσμεί την πόρτα του σπιτιού σας, ωστόσο οι πρώτοι Χριστιανοί πίστευαν ότι αντιπροσωπεύει τα αγκάθια στο κεφάλι του Ιησού και τα κόκκινα μικροσκοπικά μούρα, το αίμα του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ