2016-12-23 00:29:06
Φωτογραφία για Ο «πόλεμος της πατέντας» ξαναφουντώνει – Μήνυση της Nokia εναντίον της Apple
Η φινλανδική εταιρεία κατηγορεί την Apple ότι παραβιάζει αρκετές πατέντες της στο πεδίο της mobile τεχνολογίας Μπορεί η Nokia να αποσύρθηκε από την αγορά των κινητών τηλεφώνων το 2011, όμως το ισχυρό χαρτοφυλάκιο πατεντών  που διαθέτει της επιτρέπει να είναι ακόμα «παρών» στη mobile αγορά. Έτσι, χθες (21/12) κατέθεσε μήνυση εναντίον της Apple, απευθυνόμενη σε τέσσερις διαφορετικές αρχές: τρεις στη Γερμανία – στις πόλεις Ντίσελντορφ, Μάνχαϊμ και Μόναχο – και μία στις ΗΠΑ, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloοmberg, η Nokia ισχυρίζεται ότι η Apple είχε συμφωνήσει το 2011 να πληρώνει δικαιώματα για ορισμένες πατέντες της, ωστόσο τα δικαιώματα αυτά λήγουν τώρα και η Apple αρνείται να ανανεώσει τη συμφωνία.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι τα δικαιώματα για πατέντες είναι σημαντικό κομμάτι των εσόδων της Nokia, από τη στιγμή που η εταιρεία αποσύρθηκε από την αγορά των κινητών τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, το γ’ τρίμηνο του 2016 ο τεχνολογικός βραχίονας της Nokia – στον οποίο ανήκουν οι πατέντες της φινλανδικής εταιρείας – έφερε το 40% των συνολικών εσόδων.


Άμεση πάντως ήταν και η αντίδραση της Apple, η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τη Nokia «patent troll» που προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από καινοτομίες οι οποίες είναι δημιουργία της Apple.

O «πόλεμος της πατέντας» μαινόταν τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των κολοσσών της τεχνολογίας καθώς η αγορά των smartphones εξελισσόταν σε κύριο μοχλό ανάπτυξης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ