2016-12-23 01:14:11
Φωτογραφία για Στη διεθνή έκθεση του Autosport η Lotus 49
Ήταν το 1967, όταν μπήκε για πρώτη φορά στην πίστα η Lotus 49 και το 2017 συμπληρώνονται 50 χρόνια. Αυτό σχεδιάστηκε από τους ...Κόλιν Τσάπμαν και Μόρις Φίλιπ και μάλιστα στο ντεμπούτο του ήρθε και η νίκη με τον Τζιμ Κλαρκ στο τιμόνι. Στο πλαίσιο των εορτασμών, λοιπόν, τα εφτά κομμάτια που έχουν απομείνει από το εν λόγω μονοθέσιο θα είναι παρόντα στη διεθνή έκθεση του Autosport.

Άλλωστε, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μονοθέσια της Formula1 έχοντας το ρεκόρ με την μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με προκάτοχό του από κάθε νέο μονοθέσιο που είδαμε στο σπορ, τη στιγμή που εξασφάλισε δύο πρωταθλήματα οδηγών, άλλα τόσα κατασκευαστών και 12 νίκες. Πρόκειται γι' αυτό που... φόραγε έναν V8 κινητήρα 3.0 λίτρων της Ford Cosworth με 415 ίππους.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τη Lotus 49 οδήγησαν, επίσης, οι Γκράχαμ Χιλ, Τζο Σίφερτ, Τζάκι Όλιβερ, Μάριο Αντρέτι, Γιόχεν Ριντ, Ρίτσαρντ Άτγουντ, Τζον Μάιλς και Έμερσον Φιτιπάλντι μέχρι και το 1970, όταν αποσύρθηκε, καθώς και ότι η διεθνής έκθεση του Autosport θα ανοίξει τις πύλες της στο Μπέρμινγχαμ από τις 12 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ