2016-12-23 01:26:08
Φωτογραφία για Τι έγινε στο φιλικό της ΝΔ με την Εθνική Αστέγων - Η… ακτινογραφία των γαλάζιων παικτών
Η παγωνιά στα γήπεδα του Ρουφ ήταν έντονη, αλλά το ματς μεταξύ της ομάδας της ΝΔ και αυτής των Αστέγων είχε προγραμματιστεί εδώ ...και μέρες, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να αναβληθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο τελευταίος που έφτασε στον χώρο με το αυτοκίνητό του, συνοδευόμενος από τον γιό του Κωνσταντίνο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ΝΔ ήδη προθερμαίνονταν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει στον χώρο, όπου μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας…δίδασκε σε ορισμένους συμπαίκτες του γιατί έκανε καριέρα επί τόσα χρόνια στο μπάσκετ. Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας των Αστέγων είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους στο γήπεδο.

Και, επειδή το Koolnews.gr παρακολούθησε όλο το ματς, και τα δύο εικοσάλεπτα, είμαστε και σε θέση να κάνουμε την κριτική των παικτών της ομάδας της ΝΔ, με την οποία συμμετείχαν και τρια μέλη της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Euro του 2004:


Γιώργος Καραγκούνης, Τάκης Φύσσας, Θοδωρής Ζαγοράκης: Δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι ιδιαίτερο για τους τρεις διεθνείς μας. Να σημειωθεί, απλά, πως Καραγκούνης (2) και Ζαγοράκης πέτυχαν τα 3 γκολ της ομάδας της ΝΔ, ενώ κάποια στιγμή ο Καραγκούνης άλλαξε ομάδα και έπαιξε για περισσότερο από ένα δεκάλεπτο με την ομάδα των Αστέγων.

Λευτέρης Αυγενάκης: Όπως έλεγε μετά το ματς ο γραμματέας της ΝΔ, έπαιξε «κόφτης». «Αλώνισε» στην γαλάζια άμυνα, έκοψε επιθέσεις των αντιπάλων και μπήκε μαχητικά σε πολλές μονομαχίες. Γενικά, ανταποκρίθηκε πολύ καλά στον ρόλο του στο γήπεδο.

Γιώργος Μυλωνάκης: Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ έπαιξε στο τέρμα και ήταν πραγματική αποκάλυψη. Έβαλε ζακέτα για να μην κρυώνει, αλλά παρά ταύτα ήταν ιδιαίτερα ζεστός, κρατώντας το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δέχθηκε δύο γκολ, το πρώτο χαμηλά στη γωνία του (δύσκολο) και το δεύτερο μετά από εξαιρετική συνεργασία των παιχτών της ομάδας των Αστέγων που δεν το έπιασε ούτε η κάμερα.

Βασίλης Κικίλιας: Αν και μπασκετικός και τραυματίας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έπαιξε δυναμικά, ζήτησε μπάλες, προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι, ενώ αποδείχθηκε κομβικός για την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πάνω στη γραμμή και με τον Γιώργο Μυλωνάκη εξουδετερωμένο απέτρεψε το τρίτο γκολ της ομάδας των Αστέγων. Μπορεί, πράγματι, στο μπάσκετ να τα πηγαίνει καλύτερα, αλλά απέδειξε πως και ορισμένοι παίκτες μπάσκετ που παίζουν ποδόσφαιρο στις προετοιμασίες των ομάδων τους το…έχουν.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Προσέδωσε εμπειρία στην επιθετική γραμμή της ΝΔ και σχολιάστηκε με χιούμορ (λόγω της πολιτικής του αφετηρίας) ότι ήταν…αριστεροπόδαρος. Έδωσε μάχες, μπήκε σε μονομαχίες και συνεργάστηκε με τον Γιώργο Καραγκούνη στη φάση του τρίτου γαλάζιου γκολ. Θετικός ο συντονιστής του γαλάζιου στρατηγικού σχεδιασμού, ακόμα και δεν πέτυχε κάποιο γκολ.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Δεν τα πήγε άσχημα ο γιος του προέδρου της ΝΔ. Εξαιρετικά διακριτικός, αλλά και ευγενής, πάντως. Προσπάθησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κινήθηκε στο χώρο της επίθεσης και προσπάθησε να φτιάξει σωστές φάσεις για την ομάδα του.

Γιώργος Σταμάτης: Ο γραμματέας Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ που είχε και την ιδέα για το ματς έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί. Πήρε ωραία πρωτοβουλία, πάντως, με την εν λόγω διοργάνωση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για το τέλος αφήσαμε τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος έπαιξε κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά ανέβαινε και στην επίθεση. Πραγματικά, όσοι ξέρουν μπάλα, κατάλαβαν πως ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μπάλα, άλλωστε έχει πολλάκις παίξει και με την ομάδα της Βουλής. Έπαιρνε όλη την πλευρά, κουβαλούσε την μπάλα, μοίραζε σε σωστό χρόνο, έπαιζε γρήγορα όταν χρειαζόταν, σήκωνε κεφάλι και έβλεπε γήπεδο. Έβγαλε δε κάποια στιγμή μια διαγώνια μπαλιά από τη δεξιά πλευρά προς την αριστερή, όπου βρήκε με ακρίβεια τον Γιώργο Καραγκούνη. Έψαξε το γκολ, είχε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το ματς παρακολούθησαν, πάντως, λίγα στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος και Θανάσης Μπούρας, αλλά και το μέλος της Π.Ε της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος. Η ατάκα του απογεύματος, πάντως, ανήκε στον προπονητή της ομάδας των Αστέγων και αφορούσε τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος…γκρίνιαζε και τα είχε βάλει με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος στεκόταν μπροστά του και δεν τον άφηνε να εκτελέσει πλάγια και φάουλ: «Τελικά, ο τυπάρας το έκανε μόνο στο γήπεδο», αναφερόμενος στην…παροιμιώδη γκρίνια του πρώην Έλληνα διεθνή.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ