2016-12-23 08:15:26
Φωτογραφία για Δράσεις της γραμματείας κοινωνικής αλληλεγγύης των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην επικράτεια για τις Άγιες Ημέρες
Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης (20 Δεκεμβρίου) η Γραμματεία Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού των ΑΝΕΛΛ, με μια σειρά συντονισμένων δράσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, προσέφερε τρόφιμα και άλλα αναγκαία είδη, σε ευαγή ιδρύματα για άπορους συνανθρώπους μας, που χρειάζονται βοήθεια και συμπαράσταση.

Επίσης, οι αντιπροσωπείες της Γραμματείας ενημερώθηκαν για το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα και οι άνθρωποι που εξυπηρετούνται από αυτά και αντάλλαξαν ευχές για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα: Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου, κ. Δημήτριος Νικολάου, με τη Γραμματέα Αλληλεγγύης κ. Μίκα Παππά Σέβου και την κ. Γεωργία Καλαίμη, Σύμβουλο του ΥΕΘΑ, επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά», όπου προσέφεραν 30 μεγάλες κούτες τρόφιμα από Αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ και 25 μεγάλα δέματα με τρόφιμα από μεγάλο Φορέα για οικογένειες που στέργει «Η Αγκαλιά».


Όλες οι πιο πάνω προσφορές εξασφαλίσθηκαν από τον Διευθυντή κ. Δημήτρη Νικολάου, αλλά δεν ήταν μόνο αυτές. Με προσωπική του μέριμνα, συγκέντρωσε Δωροεπιταγές μεγάλης αλυσίδας Σουπερ Μάρκετ, ποσού άνω των 500 Ευρώ και διατέθηκαν στην «Αγκαλιά» και σε άλλες άπορες οικογένειες.

Επίσης, με δική του φροντίδα, έφερε και προσφέραμε 45 - 50 Χριστουγεννιάτικες πιατέλες με σοκολάτες και γλυκίσματα, που παραδώσαμε στην «Αγκαλιά», αλλά και σε οικογένειες που στέργει η Γραμματεία μας.

Στην Κέρκυρα: Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, η Περιφερειάρχης Αλληλεγγύης Ιονίου, κ. Αγγελική Πρωτοψάλτη, η Τομεάρχης Κέρκυρας, κ. Κων/να Καμονάχου και τα στελέχη της Γραμματείας κ.κ. Ειρήνη Βλάχου και Κωνσταντίνα Χανδρινού, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων της Γραμματείας για τα Χριστούγεννα και την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο - Φτωχοκομείο Κέρκυρας, στην περιοχή της Χρυσηίδας και προσέφεραν Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και τρόφιμα και άλλα αναγκαία είδη

Στον Πύργο: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του Νομού Ηλείας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αλληλεγγύης για την Ηλεία και Συντονιστή κ. Παναγιώτη Τσιλιμίγκρα, διένειμαν τρόφιμα και ρούχα σε άπορες οικογένειες, στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ Νομού Ηλείας, Πατρών 12-14, στον Πύργο. Προσήλθαν οικογένειες που εκλήθησαν τηλεφωνικά εφόσον ήσαν τεκμηριωμένα άποροι. Τα τρόφιμα ήταν ευγενική προσφορά του Ιχθυοπωλείου «Αφοί Φιντριλή» στον Πύργο, της Φρουτεμπορικής Ιωάννη Τζαβάρα στα Γρανιτσείκα, του Σούπερ Μάρκετ Ξανθούλη στο Κατάκωλο και άλλων

Στην Πρέβεζα: Την Πέμπτη το απόγευμα παραδίδουν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό Πρέβεζας, ο Τομεάρχης Αλληλεγγύης κ. Παντελής Ζέρης και η αναπληρώτρια του, κ. Μαίρη Πουλήση μαζί με μέλη της Συντονιστικής, αναγκαία είδη ρουχισμού και υπόδησης.

Το Σάββατο, την παραμονή των Χριστουγέννων, θα παραδώσουν πολλά παιχνίδια για μικρά παιδιά

Όλα τα μέλη της Γραμματείας Αλληλεγγύης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ευχόμαστε η Γέννηση του Κύριου να φωτίσει την Οικουμένη και τις καρδιές όλων μας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ