2016-12-23 18:39:08
Φωτογραφία για Πάρκο Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού: Αναβαθμίζεται το πάρκινγκ απέναντι από το Δημαρχείο Περαίας
Μπήκαν ήδη οι μπουλντόζες και έπεσαν τα πρώτα τσιμέντα, αφού καθαρίστηκε ο χώρος και κλαδεύτηκαν τα δέντρα στο παλιό οικόπεδο του Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού Περαίας, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο και είναι όμορο με την Λεωφόρο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας και χρησιμοποιείτο ως πάρκινγκ.

Αφού εξασφαλίστηκε κονδύλιο προϋπολογισμού 190.972,94 ευρώ, εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ώστε να "αναβαθμισθεί αισθητικά και αφετέρου, με την κατάλληλη οριοθέτησή του, να εξυπηρετεί τις ανάγκες των οδηγών για πάρκινγκ των αυτοκινήτων τους" , όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Δήμου.

Όπως προείπαμε το υπό διαμόρφωση οικόπεδο ήταν ιδιοκτησία του Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού Περαίας, το οποίο, παραχωρήθηκε το 2007 στο Δήμο Θερμαϊκού, με τον όρο να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των δημοτών και μάλιστα οι δωρητές έβλεπαν στο χώρο την ανέγερση είτε ΚΑΠΗ είτε την δημιουργία πάρκου
. Μετά το γκρέμισμα (με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) των κτισμάτων που υπήρχαν και με τον χαρακτηρισμό του χώρου ώς χώρου πρασίνου, βάσει του Γενικού Πολεοδομικού η Διοίκηση Μαυρομάτη αποφάσισε να αναβαθμίσει αισθητικά το χώρο και να δημιουργήσει πάρκινγκ και όπως μαθαίνουμε μνημείο για κατάθεση στεφανιών στις εθνικές επετείους. Θα τοποθετηθεί φωτισμός, ώστε να καταστεί η περιοχή ασφαλής για τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς, για τους οποίους θα δημιουργηθεί επαρκές πλάτος πεζοδρομίων για την ασφαλή τους πορεία.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει:

· Χωματουργικά – καθαιρέσεις,

· Σκυροδέματα – οπλισμοί – δάπεδα,

· Εργασίες πρασίνου,

· Ηλεκτρολογικές εργασίες

Ως υλικό επίστρωσης των πεζοδρομίων επιλέχθηκαν οι πλάκες πεζοδρομίου, ενώ στους χώρους στάθμευσης το υλικό επίστρωσης θα είναι κυβόλιθοι.

Μετά την ολοκλήρωσή του ο υπό διαμόρφωση χώρος θα ονομασθεί ‘’Πάρκο Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού’’.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε για το έργο: «Δέκα χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που ο Αγροτικός Γεωργικός Συνεταιρισμός Περαίας παραχώρησε στο Δήμο Θερμαϊκού το συγκεκριμένο ακίνητο, με τη δέσμευση να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας. Σήμερα κατασκευάζουμε ένα χρήσιμο έργο, που αναβαθμίζει αισθητικά αλλά ιδιαίτερα λειτουργικά το Δήμο μας και μάλιστα σε χρόνια δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ