2016-12-25 10:34:17
Φωτογραφία για Διαβουλιμία: Η διατροφική διαταραχή που σκοτώνει τις διαβητικές γυναίκες
Γυναίκες στην πλειψηφία τους, πάσχουσες από διαβήτη τύπου 1, παραλείπουν δόσεις ινσουλίνης προκειμένου να χάσουν βάρος, χωρίς να αναλογίζονται ότι κινδυνεύουν από τις επιπλοκές του διαβήτη, όπως η διαβητική αμφιβληστροπάθεια, προβλήματα στα νεφρά, το διαβητικό κώμα ακόμη και ο θάνατος.

Υπάρχουν πολλές αναφορές περιπτώσεων που υποχορηγούσαν ινσουλίνη στον οργανισμό τους, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκαν στα επείγοντα των νοσοκομείων, ενώ υπάρχουν ακόμη και αναφορές θανάτων από αυτήν την επικίνδυνη διαταραχή. Yπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άτομα πάσχουν από τη διαταραχή, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία- από αυτά το 40% είναι γυναίκες ηλικίας 15-30 ετών με διαβήτη τύπου 1, που δεν κάνουν τις ινσουλίνες που έχουν ανάγκη. Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες, το King’s College του Λονδίνου ίδρυσε μία νέα μονάδα υποστήριξης, η οποία με ψυχιάτρους και ειδικούς του διαβήτη προσπαθεί να προσφέρει βοήθεια σε αυτές τις γυναίκες.


Ωστόσο, η νέα αυτή διαταραχή είναι πολύ δύσκολο να διαγνωσθεί και αυτό την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι γιατροί και το οικογενειακό περιβάλλον των διαβητικών που κάνουν χρήση ινσουλίνης, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, ώστε να διαγνωσθεί έγκαιρα η διαταραχή, ιδιαίτερα στα άτομα που εμφανίζουν θεαματικές μεταβολές στο βάρος τους.

Γενικά, οι διαβητικοί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν διάφορες διατροφικές διαταραχές από όσες έχουν οι μη-διαβητικοί. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική έδειξε ότι το 10% των διαβητικών εμφανίζουν διατροφικές διαταραχές, έναντι συχνότητας 4% στον γενικό πληθυσμό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ