2016-12-25 10:13:21
Φωτογραφία για Ανάπτυξη με μελετημένα βήματα στην ιαματική πηγή Ριζώματος
Με την τοπική κοινωνία, τη γνώση και τον προσεκτικό σχεδιασμό, η ανάπτυξη δεν είναι ουτοπία στον Δήμο Τρικκαίων. Ειδικά όταν ο Ιαματικός Πόρος Ριζώματος, με την υψηλότερη συγκέντρωση υδρόθειου στην Ελλάδα, μπορεί να αξιοποιηθεί με σύγχρονες, ευρωπαϊκές προδιαγραφές, προς όφελος των θεραπευομένων και της πραγματικής ανάπτυξης.

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της πολύ σημαντικής ημερίδας που πραγματοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων το απόγευμα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2016 στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Ενός χωριού, οι κάτοικοι του οποίου προσέτρεξαν για να πληροφορηθούν από επιστήμονες, τι πραγματικά ισχύει, τόσο με τις ιδιότητες του νερού, όσο και με τα σχετικά με τη μελλοντική επένδυση. Μάλιστα, αυτή η ημερίδα διεξήχθη λίγο πριν εγκριθεί από την αρμόδια κρατική υπηρεσία, η σχετική πρόταση αναγνώρισης του Ιαματικού Πόρου, όπως τόνισε στην έναρξη της ημερίδας ο δημοτικός σύμβουλος από την περιοχή, κ. Αχ. Λασπάς.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ήταν σαφής: Οι αναπτυξιακές προοπτικές προωθούνται άμεσα από τον Δήμο, με ενέργειες συγκεκριμένες. Ομως δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες, ξεκίνησε ήδη να συζητείται το θέμα με την τοπική κοινωνία, λαμβανομένων υπ’ όψιν των επιστημονικών μελετών και της έρευνας αγοράς.

Διότι αυτό που προσέδωσε ως γενική εικόνα η ημερίδα, ήταν, αφ’ ενός η ανάγκη για προσεκτικά, στοχευόμενα και ουσιαστικά βήματα. Αφ’ ετέρου η σπουδαιότητα, να ληφθούν υπ’ όψιν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να επιλεγεί το «σχήμα – όχημα» που θα προωθήσει την αξιοποίηση του Ιαματικού Πόρου Ριζώματος.

Η επένδυση οφείλει, όπως τόνισαν αρκετοί από τους ομιλητές, να ξεκινήσει σωστά, καθώς μπορεί να μάθει από την αρνητική εμπειρία άλλων περιοχών, να αξιοποιήσει εμπειρία και να σχεδιάσει σωστά βήματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ