2016-12-25 16:37:08
Φωτογραφία για Δείτε  γιατί οι άνδρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες
Οι ιοί προκαλούν πιο ελαφριά συμπτώματα στις γυναίκες παρά στους άνδρες, γιατί έτσι μπορούν να εξαπλώνονται… με την άνεσή τους, υποστηρίζει βρετανική επιστημονική μελέτη.

Συγκεκριμένα, οι μελετητές επισημαίνουν ότι οι ιοί είναι πιθανό να έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε να μην «καταπονούν» με συμπτώματα τις γυναίκες. Αυτό γίνεται επειδή οι εκπρόσωποι του θηλυκού γένους είναι πιο «βολικά» και πολύτιμα μέσα για τους ιούς, ώστε να εξαπλώνονται, επομένως οι ιοί έχουν μεταλλαχθεί έτσι ώστε να μην τις σκοτώνουν τόσο εύκολα όσο τους άνδρες.

Για την ακρίβεια, οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες είναι από ενάμιση μέχρι πέντε φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από συγκεκριμένες ασθένειες που οφείλονται σε ιούς.

Δεν φταίει το πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών, υποδεικνύει η έρευνα. Σύμφωνα με την θεωρία τους, οι γυναίκες μπορούν να μεταδώσουν την μόλυνσή τους στα παιδιά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού ή του θηλασμού, επομένως οι ιοί προσαρμόστηκαν έτσι ώστε να μολύνουν τις γυναίκες, αλλά να μην τις σκοτώνουν τόσο εύκολα, ώστε να βοηθούν στη μετάδοσή τους.

Ένα «στοίχημα» της επιστήμης, αν επιβεβαιωθεί αυτή η μελέτη, είναι να προσπαθήσει να «κοροϊδέψει» τους ιούς και να τους κάνει να νομίζουν ότι βρίσκονται σε γυναικείο σώμα, ακόμα κι αν βρίσκεται σε ανδρικό. Με αυτό τον τρόπο, ίσως μπορέσουν οι ειδικοί να μειώσουν την θνησιμότητα των ανδρών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ