2012-05-19 14:05:07
Φωτογραφία για Μπαρόζο – Ρομπέι: Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη
Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και η ΕΕ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα, τόνισαν ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, από το Καμπ Ντέιβιντ, όπου διεξάγεται η σύνοδος των GB. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μπαρόζο, ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ζώνη του ευρώ» και η Ευρώπη «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να το διασφαλίσει». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, υπογράμμισε πως «θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να εγγυηθούμε την σταθερότητα της ευρωζώνης».

Οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ αρνήθηκαν να σχολιάσουν για το αν τα ευρωπαϊκά όργανα μελετούν σχέδια «έκτακτης ανάγκης» για την ελληνική έξοδο από το ευρώ, σημειώνοντας ότι δεν έχουν ποτέ αναφερθεί σε ένα «σχέδιο Β». «Δουλεύουμε πάνω στο σχέδιο Α», το οποίο είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είπε ο κ. Μπαρόζο.

Ακόμα, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την εκτίμηση ότι ορισμένες από τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όπως η δημιουργία του ταμείου διάσωσης – το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο σε επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας – έχουν υποτιμηθεί.


«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Ο αμερικανός πρόεδρος και εγώ έχουμε την ίδια πεποίθηση» δήλωσε λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος της G8 ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ, έχοντας δίπλα του τον Μπαράκ Ομπάμα, μετά το τέλος της συνάντησής τους.

Από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρει το skai.gr, ζήτησε «αποφασιστική δράση από τις χώρες της ευρωζώνης» για τη δημιουργία τείχους ασφαλείας για το ευρώ αλλά για την Ελλάδα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ