2012-05-19 14:09:03
Φωτογραφία για Η δημιουργία, ξανά για το δανεισμό πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα
από το Γραφείο Τύπου

Η “δημιουργία, ξανά!” υιοθετεί πλήρως τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 17 Μαίου, ο Σύλλογος... ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ κατά των διοικήσεων της Αγροτικής Τράπεζας που, κατά τα προηγούμενα χρόνια, ενεπλάκησαν στον σκανδαλώδη δανεισμό πολιτικών κομμάτων.

Τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, σε αγαστή συμφωνία μεταξύ τους και με την ανοχή των διορισμένων απ’ αυτά διοικήσεων της Τράπεζας, δανείζονταν -με δάνεια αμφισβητούμενης νομιμότητας- εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για να χρηματοδοτήσουν τους σπάταλους κομματικούς τους μηχανισμούς. Και βέβαια, δεν υπήρχε ούτε πρόνοια, αλλά ούτε και ενδιαφέρον για το πώς και πότε θα επιστραφούν τα χρήματα αυτά. 

Διακόσια εκατομμύρια ευρώ, που δεν βγήκαν από τα ταμεία της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά από τις τσέπες του Ελληνικού λαού, θα μπορούσαν σήμερα να χαρακτηριστούν ως “δανεικά και αγύριστα” Η “δημιουργία, ξανά!”, ήδη από την ίδρυσή της, έχει κατακρίνει το σημερινό σύστημα χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, έχει προτείνει τη σημαντική μείωση του ύψους της κρατικής χρηματοδότησης και έχει δεσμευτεί για την είσπραξη μικρότερων ποσών σε σχέση με αυτά που θα δικαιούται. Παράλληλα, ζητά πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, αρχή που η ίδια τηρεί απαρέγκλιτα από την ίδρυσή της.


Η “δημιουργία, ξανά!” θα στηρίξει το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, αλλά και κάθε άλλο φορέα που μάχεται για την εμπέδωση της διαφάνειας στη λειτουργία του Κράτους και στη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της μήνυσης θα βρείτε εδώ: http://www.forologoumenos.gr/permalink/17219.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ