2016-12-27 13:13:10
Φωτογραφία για Μοναχικός, τελειομανής, πάλευε με τους δαίμονές του
Μοναχικός, με παραπανίσια κιλά και χαμηλή αυτοεκτίμηση ώστε απέφευγε να κυκλοφορεί και να έχει κοινωνικές επαφές, πέθανε στα 53 του χρόνια ο Τζορτζ Μάικλ.

Ένας από τους μεγαλύτερους σταρ που ανέδειξε η παγκόσμια μουσική βιομηχανία τη δεκαετία του '80, κάποιος που είχε κατακτήσει τον χαρακτηρισμό «είδωλο» δικαιωματικά, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του το πρωί των Χριστουγέννων.

Εκείνος που τον ανακάλυψε ήταν ο τελευταίος σύντροφός του, ο κομμωτής διασημοτήτων Φαντί Φαουάζ. Ο σύντροφός του από το 2011 δήλωσε ότι βρήκε τον Τζορτζ Μάικλ στο κρεβάτι του, γαλήνιο, σαν να κοιμόταν: «Υποτίθεται ότι θα πηγαίναμε για χριστουγεννιάτικο γεύμα. Πέρασα από το σπίτι του, για να τον ξυπνήσω αλλά είχε ήδη φύγει. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη» ανέφερε ο Φαντί Φαουάζ. Και πρόσθεσε ότι «όλα είχαν γίνει πολύ περίπλοκα το τελευταίο διάστημα, ο Τζορτζ ανυπομονούσε να έρθουν τα Χριστούγεννα, όπως κι εγώ. Τώρα τα πάντα διαλύθηκαν. Θέλω ο κόσμος να τον θυμάται όπως ήταν, ένα υπέροχο άτομο».


«Είναι τα Χριστούγεννα που δεν θα ξεχάσω ποτέ... το να βρίσκεις τον σύντροφό σου να έχει πεθάνει ήσυχα στο κρεβάτι, δεν θα σταματήσεις να μου λείπεις» ήταν το μήνυμα που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο Φάουαζ.

Ως πιθανότερη αιτία θανάτου για τον Τζορτζ Μάικλ αναφέρεται η ανακοπή καρδιάς, ενώ πηγές που επικαλούνται βρετανικές εφημερίδες επιβεβαίωσαν ότι ο ποπ σούπερ-σταρ είχε επανειλημμένως -αν και χωρίς να γίνει αυτό αντιληπτό από τα ΜΜΕ- διακομιστεί επειγόντως στο νοσοκομείο, εξαιτίας υπερβολικής δόσης ηρωίνης. Ο Μάικλ ήταν χρήστης και έκανε προσπάθειες να καταπολεμήσει τον εθισμό του, ιδιαίτερα κατά τον τελευταίο χρόνο. Προηγουμένως, μάλιστα, το 2014-2015 είχε δοκιμάσει και τη συστηματική θεραπεία απεξάρτησης από ουσίες όπως το κρακ και η κοκαΐνη σε μια πανάκριβη κλινική στην Ελβετίαk

Οι περίοικοι στο Goring-on-Thames, στην περιοχή της Οξφόρδης, είπαν ότι ο Τζορτζ Μάικλ εμφανιζόταν σπανίως, ενώ τελευταία είχε παχύνει πολύ και δεν έβγαινε από το σπίτι του παρά μόνο, ίσως, για να αγοράσει φιλτράκια για τσιγάρα.

Προφανώς δεν ένιωθε καλά με την εμφάνισή του, ιδιαίτερα αφότου είχε υπάρξει σύμβολο του σεξ πριν κατά το παρελθόν. Δεν αποχωριζόταν ποτέ τα μεγάλα γυαλιά ηλίου που είχε αρχίσει να φορά ήδη από τις ημέρες της δόξας του, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την άμεση οπτική επαφή με τον περίγυρο.

«Ο George ήταν τελειομανής, πάντα, αλλά είχε χάσει εντελώς την αυτοεκτίμησή του», λέει μια πηγή από το περιβάλλον του. Ακόμη και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν για το τελευταίο άλμπουμ του, Symphonica, το 2014 ήταν παλιές. Δεν του άρεσε η εξωτερική του εμφάνιση κυρίως μετά τα κιλά που πήρε».

Παρόλ' αυτά, ο Τζορτζ Μάικλ είχε επικοινωνία με τα εκατομμύρια των θαυμαστών του μέσω των social media. Προσφάτως ενημέρωσε τους φίλους του μέσω facebook ότι ετοίμαζε πυρετωδώς ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του, με τίτλο «Freedom», όπως δηλαδή και ένα από τα μεγαλύτερα χιτ της προσωπικής του σταδιοδρομίας στην ποπ μουσική. Διαβεβαίωνε, δε, με κάθε ευκαιρία όσους ανησυχούσαν για την εξαφάνισή του από το προσκήνιο ότι «είμαι μια χαρά».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ