2016-12-27 13:45:22
Φωτογραφία για Έρευνα Βρετανικών Ταχυδρομείων: Φθηνότερος προορισμός η Πάφος
Ο φθηνότερος από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς την περίοδο αυτή, είναι η Πάφος. Αυτό καταδεικνύει ειδική μελέτη των Βρετανικών Ταχυδρομείων, σύμφωνα με ανταπόκριση του Θανάση Γκαβού από το Λονδίνο για το ΚΥΠΕ.

Η έρευνα συνέκρινε συγκεκριμένα 12 τουριστικούς προορισμούς για τη χειμερινή περίοδο εν μέσω μερικής ανάκαμψης της στερλίνας και ανέδειξε την Πάφο ως τον πιο οικονομικό από τους προορισμούς κοντινής απόστασης για τους Βρετανούς εκδρομείς.

Σύμφωνα με την  ανταπόκριση, η έρευνα δείχνει ότι η Πάφος στοιχίζει μόνον 339 λίρες κατ’ άτομο, δηλαδή περίπου 398 ευρώ σε σύγκριση με το Λανθαρότε (416 λίρες) και την Τενερίφη (417 λίρες) των Καναρίων Νήσων. Η Πάφος, τονίζεται στην έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομείων, έχει τύχει ιδιαίτερης προβολής στη Βρετανία λόγω της ανάδειξής της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Σύμφωνα με την ίδια ανταπόκριση, από τους προορισμούς μακράς απόστασης πιο οικονομικός αποδεικνύεται το Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, με κόστος 752 λιρών ανά άτομο για διακοπές μίας εβδομάδας. Πιο οικονομικό παραλιακό θέρετρο μακρινής απόστασης είναι το Κανκούν του Μεξικού, με κόστος 815 λιρών.


Αντιθέτως, ο πιο ακριβός χειμερινός προορισμός από αυτούς που περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι το Μοντέγκο Μπέι στην Τζαμάικα με 1,288 λίρες και ακολουθεί το Ντουμπάι με 1,212 λίρες.

Η προοπτική χειμερινών διακοπών στην Ευρώπη έχει γίνει πιο ελκυστική για τους Βρετανούς τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι την περασμένη εβδομάδα η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 6% έναντι του ευρώ μετά από τη μεγάλη πτώση στον απόηχο της ψήφου υπέρ του Brexit και της επακόλουθης αβεβαιότητας. Ο επικεφαλής της έρευνας του τμήματος συναλλάγματος του Ταχυδρομείου Άντριου Μπράουν σχολίασε ότι η πρόσφατη σχετική ενίσχυση  της στερλίνας σημαίνει πως οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν να εκμεταλλευθούν την περίοδο των χειμερινών διακοπών για ένα ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τόσο μεγάλο κόστος όσο πριν από μερικές εβδομάδες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ