2016-12-27 18:45:12
Φωτογραφία για Η Ιρλανδία η μεγάλη κερδισμένη του Brexit
Περισσότερες από 100 τράπεζες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Βρετανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακομίσουν μετά το Brexit στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία προσέλκυσης επενδύσεων της Ιρλανδίας οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις που σκέφτονται να μετακομίσουν εδρεύσουν σήμερα στο Σίτι του Λονδίνου. Η υπηρεσία προσέλκυσης επενδύσεων – Industrial Development Agency ή IDA – έχει θέσει στόχο τη δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μέχρι το 2019.

Οι περισσότερες από τις θέσεις αυτές αναμένεται να προέλθουν από αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να ανοίξουν θυγατρικές στην Ιρλανδία, αλλά και – πλέον – από βρετανικές εταιρείες που μπορεί να μετακομίσουν εκεί. Παρότι η Ιρλανδία προσπαθεί τώρα να κερδίσει από την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν επιθυμούσε να γίνει Brexit.

Μεγάλο πλεονέκτημα της Ιρλανδίας στην προσέλκυση επενδύσεων είναι η χαμηλή φορολογία επιχειρήσεων, μόλις 12,5%. Αυτό είναι ουσιαστικά το κλειδί της επιτυχίας της οικονομικής πολιτικής της χώρας, που τη βοήθησε μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Πλέον η Ιρλανδία έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Μετά την απόφαση για Brexit θα μείνει η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά. Αυτό είναι πλεονέκτημα για της προσπάθειες που κάνει η IDA να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ