2016-12-27 19:52:23
Φωτογραφία για Επείγουσα μεταφορά 3χρονου στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς
Το βράδυ των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια πρωτοφανής επιχείρηση μεταφοράς μικρού ασθενούς, 3 ετών, σε εξειδικευμένο κέντρο μεταμόσχευσης της Ιταλίας.

Η κατάσταση του μικρού ασθενή και η αναγκαιότητα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, ως μόνη θεραπευτική λύση για να διατηρηθεί στη ζωή, αναφέρθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου νοσηλευόταν.

Κατά τις ημέρες που ακολούθησαν ο ΕΟΜ σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς πραγματοποίησε αναζήτηση εύρεσης κατάλληλα εξειδικευμένου κέντρου που θα μπορούσε να δεχθεί τον βαρέως πάσχοντα μικρό ασθενή.

Η κλινική του κατάσταση, όμως, αρχικά δεν επέτρεπε τη μετακίνησή του, γεγονός που οδήγησε στη δυσκολία αποδοχής του από μεταμοσχευτικά κέντρα του εξωτερικού με τα οποία ο ΕΟΜ έχει διακρατική συνεργασία.

Χάρη στις κατάλληλες και πρωτοποριακές θεραπευτικές παρεμβάσεις των θεράποντων ιατρών του, ο μικρός ασθενής σταθεροποιήθηκε κλινικά, γεγονός που του έδωσε το απαραίτητο παράθυρο ελπίδας και τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε αποδεκτός από το Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ρώμης «Bambino Gesù», εξειδικευμένο στην υποστήριξη τέτοιων πολύ σπάνιων περιστατικών.

Τελικά, ο μικρός ασθενής μεταφέρθηκε με επιτυχία στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ιταλίας την Κυριακή 25/12/2016 (23.00).
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ