2012-05-19 14:54:06
Φωτογραφία για Φυσικοί τρόποι για να καθυστερήσετε τις ρυτίδες
Διανύεται το 36o έτος της ηλικίας σας και αρχίσατε να βλέπετε τις πρώτες ρυτίδες και σημάδια γήρανσης του δέρματος και πιστεύετε είναι αναπόφευκτα; Το Life2day.gr σας αναφέρει κάποιους φυσικούς τρόπους για να σας βοηθήσει να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε την εμφάνιση ρυτίδων.

Μην εκτίθεστε τον ήλιο

Η επίδραση του ήλιου συμβάλλει στην γήρανση του δέρματος. Μελέτη που έγινε σε μονοζυγωτικούς διδύμους έδειξε ότι η έκθεση στον ήλιο είναι ακόμα πιο σημαντική από την κληρονομικότητα. Άνθρωποι που περιόρισαν την έκθεση στον ήλιο είχαν λιγότερες ρυτίδες και έδειχναν γενικά πιο νέοι.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Πριν βγείτε στον ήλιο ακόμα και για τις καθημερινές δραστηριότητες σας να φοράτε αντηλιακό.Προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ρυτίδες.

Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα γερνάει το δέρμα, απελευθερώνοντας ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη τα οποία είναι σημαντικά συστατικά του δέρματος. Έρευνες έχουν δείξει την διαφορά των καπνιστών και των μη καπνιστών στο δέρμα . Εκείνοι που κάπνιζαν είχαν την τάση να εμφανίζουν πιο ρυτιδωμένο δέρμα και πιο αδύνατο κατά 40%.


Αρκετές ώρες ύπνου

Οταν δεν κοιμάστε αρκετά το σώμα παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος. Οι ειδικοί τονίζουν κοιμηθείτε αρκετά για να παράγει ο οργανισμός περισσότερη αυξητική ορμόνη που βοηθά το δέρμα να ππαραμένει σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

Να κοιμάστε ανάσκελα

Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε συγκεκριμένες θέσεις κάθε νύχτα αποκτούν τις γραμμές του ύπνου στο δέρμα οι οποίες παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και δεν υποχωρούν όταν σηκώνονται από το κρεβάτι.

Εάν κοιμάστε στο πλευρό αυξάνει τις ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ το να κοιμάστε μπρούμυτα οδηγεί στη δημιουργία μετώπου με αυλάκια. Για να μειωθούν οι ρυτίδες καλό είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

Να φοράτε γυαλιά ηλίου

Είναι σημαντικό να φοράτε γυαλιά ηλίου καθώς προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια από βλάβες και σας εμποδίζουν να μισοκλείνετε τα μάτια ,επαναλαμβανόμενη κίνηση που δημιουργεί ρυτίδες .

Αποφύγετε το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου

Το ζεστό νερό παίρνει από το δέρμα τα φυσικά έλαια και την ενυδάτωση που ππροστατεύουν από τις ρυτίδες, έχουν δείξει έρευνες.Στην περίπτωση κατά την οποία πλένετε πολύ συχνά το πρόσωπο σας, απομακρύνετε και την προστασία. Το σαπούνι θα πρέπει να περιέχει ενυδατικά συστατικά . Να χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν καθαρισμού.
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ