2012-05-19 17:28:05
Φωτογραφία για Η Antifa-Xanthis βλέπει την Ξάνθη ως… τουρκική!
Πέφτουν οι μάσκες ή τα... φράγκα;

Συνθήματα σε τοίχους της πόλης της Ξάνθης. Οι προοδευτικοί της Antifa-Xanthis, που αρέσκονται να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα πολύ συχνά στις αφίσες (μεγάλου μεγέθους και πολύ καλής ποιότητας χαρτιού), αυτή τη φορά γέμισαν την πόλη της Ξάνθης με μία αφίσα πολιτικού περιεχομένου και κινούμενοι κατά πάντων προσπαθούν να δώσουν ένα πολιτικό στίγμα αντίστασης και αντίδρασης κατά όλων όσων συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Μία ακόμη αφίσα, ανάμεσα στις άλλες, η οποία ελάχιστα διαβάζεται από τους περαστικούς. Όμως, στην αφίσα αυτή, πέρα από τον καταγγελτικό της λόγο (στον οποίο μπορεί και να συμφωνούμε μερικώς ή απολύτως) έχει μία μικρή λεπτομέρεια… Μία λεπτομέρεια που προδίδει το ύφος και το ήθος της συγκεκριμένης οργάνωσης προοδευτικών πολιτικά αντιδρούντων πολιτών που συμπαρατάσσονται στην Antifa Xanthis.

Στην υπογραφή του συγκεκριμένου πολιτικού «μανιφέστου», οι Antifa-Xanthis ενώ αποφεύγουν να γράψουν Ξάνθη στα Ελληνικά, αλλά προτιμούν να την γράφουν στα Αγγλικά, και συμπληρώνουν το τοπωνύμιο της υπογραφής τους γράφοντας στα τουρκικά Iskece (δηλαδή Ξάνθη)!!!


Το επίσημο πεδίο δράσης της ομάδας Antifa-Xanthis είναι η προστασία των λαθρομεταναστών, ο πόλεμος κατά του φασισμού, του εθνικισμού και των λοιπών γνωστών θεματολογιών στα οποία αρέσκονται να ασχολούνται οι φιλανθρωπιστές (αλλά όχι και φιλέλληνες, όπως αποδεικνύει η υπογραφή τους) αγωνιστές – ακτιβιστές Antifa.

Γιατί αποφεύγουν να γράψουν στα Ελληνικά το όνομα της Ξάνθης και προτιμούν να γράφουν στα τουρκικά το όνομα της συγκεκριμένης πόλης; Το ακτιβιστικό τους πνεύμα δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει η άρνηση υπογραφής στην Ελληνική, και η ταυτόχρονη εμμονή χρήσης της τουρκικής γλώσσας; Ή μήπως ακριβώς αυτό θέλουν να τονίσουν με την συγκεκριμένη τους εμμονική επιλογή;

Εμείς δεν πρόκειται να αναρτηθούμε περαιτέρω για τον ρόλο της συγκεκριμένης «ακτιβιστικής» ομάδας. Ίσως τα μέλη της θα πρέπει να αναλογιστούν για το τι ακριβώς πρεσβεύουν και για τα συμφέροντα τίνος αγωνίζονται. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο σύνολό τους σχεδόν οι Antifa-Xanthis δεν εργάζονται ούτε για τα δικά τους συμφέροντα… εκτός και εάν είναι τούρκοι πολίτες…!

Κωνσταντίνος
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Σύστημα της ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Σύστημα της ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ