2012-05-19 19:21:06
Φωτογραφία για ΕΣΗΕΑ: Στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τρίτη
Πεντάωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για την Τρίτη 22 Μαΐου από τις 10.30 το πρωί έως τις 15.30 με αφορμή την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Την Τρίτη 22 Μαΐου η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας κήρυξεπεντάωρη στάση εργασίας για ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί.

«Την Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, στις 11 π.μ., στο Ξενοδοχείο "DIVANI CARAVEL" (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ. 2) θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ. Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης και προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή όλων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο κηρύσσει5ωρηστάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής (εφημερίδες, ιδιωτική και δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ και ενημερωτικές ιστοσελίδες) για την ίδια ημέρα, 22 Μαΐου 2012, από τις 10.30 το πρωί έως τις 15.30. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.


Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανή για τον Κλάδο. Η εργοδοσία, καλυπτόμενη πίσω από τους αντεργατικούς νόμους των μνημονίων, επιχειρεί, χωρίς κανένα ενδοιασμό, να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι απολύσεις, οι καθυστερήσεις πληρωμών ακόμη και η καθολική άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η επέκταση των επισφαλών και ανασφάλιστων «ελαστικών» μορφών εργασίας είναι καθημερινό φαινόμενο.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, οι εργαζόμενοι απαντούν με ενότητα και αγώνα. Για το λόγο αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο να δώσουμε όλοι ένα δυναμικό «παρών» στη Γενική Συνέλευση και να στείλουμε, με τον τρόπο αυτό, ένα βροντερό μήνυμα στην εργοδοσία, ότι οι δημοσιογράφοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα και την επαγγελματική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία τους".

mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ