2012-05-19 20:15:04
Φωτογραφία για Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Οι 3 εναλλακτικές του ΛΑΟΣ
Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και των πρώην βουλευτών του κόμματος σήμερα το μεσημέρι.

Πρώτον αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, δεύτερο συνεργασία με τη ΝΔ, και τρίτον μια ευρύτερη συνεργασία με την ΝΔ, σε πιο χαλαρή μορφή.

Κατά τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ οι πρώην βουλευτές κ.κ Πλεύρης, Βελόπουλος, Κιλτίδης και η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβελα τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ο κ.Καρατζαφέρης ενημέρωσε τα στελέχη του για τις συζητήσεις με τη ΝΔ και φέρεται να είπε ότι ζήτησε από τη Συγγρού να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε.

Ο κ.Καρατζαφέρης είπε κατά τις ίδιες πληροφορίες επίσης, ότι η ΝΔ πρότεινε να ενταχθούν σε εκλόγιμες ή πιθανόν εκλόγιμες θέσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καθώς και ορισμένοι πρώην βουλευτές (3 ή 4 κατά πληροφορίες), κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.


Τελικά αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ στις εκλογές, ενώ οι πρώην βουλευτές που ζήτησαν συνεργασία με τη ΝΔ, αποδέχθηκαν τελικά την απόφαση της πλειοψηφίας. Ο Θανάσης Πλεύρης ήταν ο μόνος που επέμεινε μέχρι τέλους στην πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ, προκειμένου να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στη συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά η δήλωση του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη ο οποίος καταδικάζει «όσους φεύγουν απο το ΛΑΟΣ» δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς φορτίζει συναισθηματικά την όποια απόφαση του νεαρού πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ.

Δέκα ημέρες χρειάστηκαν οι Έλληνες πολιτικοί «ταγοί» για να καταλήξουν ότι δεν συμφωνούν μεταξύ τους και κατά συνέπεια ότι αδυνατούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η Κεντροδεξιά και οι Σοσιαλιστές, οι κύριοι πυλώνες της πιστής εφαρμογής ενός δημοσιονομικού προγράμματος σκληρής λιτότητας, με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε., προβλέπεται να καταποντιστούν εκλογικά. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα κόμματα του ονομαζόμενου δικομματισμού θα πάρουν στις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου, χαμηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες, της 6ης Μαΐου. Αντίθετα, τον πρώτο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις θα τον έχει κατά πάσα πιθανότητα, ο συνασπισμός κομμάτων και κινημάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς «ΣΥΡΙΖΑ». Οι αριστεροί ριζοσπάστες υποστηρίζουν την αναθεώρηση των συμφωνιών με την ΕΕ και από ότι φαίνεται δεν αποκλείουν ακόμα και το να «φύγει» η χώρα από το ευρώ, επιστρέφοντας στο αρχαιότερο νόμισμα της ηπείρου, τη δραχμή.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ