2012-05-19 22:24:11
Φωτογραφία για Μικρά νέα από τα media
Πολλά μικρά νέα από τα media, αν και Σάββατο. Διαβάστε τα, όπως τα συγκέντρωσε ο Νίκος Μποζιονέλος, στην στήλη του, στο soccerplus

@ Υστερα από 20 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, και με το αιτιολογικό της απόκλισης από το «απαιτούμενο όριο ενσήμων» κατά την περίοδο 2007-08, ο αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφος Νίκο Άγκο, απελαύνεται από τη χώρα. Ο δημοσιογράφος είχε την τελευταία περίοδο βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της αρθρογραφίας του σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές γι' αυτήν του τη δράση. Στο blog του γράφει:

«Σ' ευχαριστώ Ελλάδα. Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στο εικοστό πρώτο. Εργάστηκα σε διάφορες δουλειές και μετά από πολύ κόπο και πολύ διάβασμα, έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, έμαθα την ελληνική γλώσσα, κυρίως να γράφω, και σήμερα είμαι δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ. Σε πιο βαθμό καταφέρνω να κάνω καλή δημοσιογραφία, το κρίνετε εσείς και αυτοί που διαβάζουν αυτά που γράφει η ταπεινότητά μου
. Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη ήρθε 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα. Προσέφερα λίγα η πολλά αλλά πάντως, δούλεψα και δουλεύω τίμια. Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν απασχόλησα τις Αρχές της χώρας. Αφοσιώθηκα στο επάγγελμά μου αλλά και στην προσφορά υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτά με εκφράζουν, αυτά κάνω. Η άνοδος της Χρ. Αυγής και οι απειλές που λαμβάνω για τη ζωή μου, συνέπεσαν με κάτι άλλο άσχημο. Δεν ξέρω αν αυτό το δεύτερο είναι το ίδιο με το πρώτο αλλά σίγουρα με πονά περισσότερο. Σήμερα, το ελληνικό κράτος, με ειδοποίησε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψω την Ελληνική Επικράτεια, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής. Είχα γράψει κάποτε ένα άρθρο με θέμα "Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα", το ίδιο μπορώ να επαναλάβω και σήμερα αλλά γεμάτος πίκρα: Σ 'ευχαριστώ Ελλάδα!».

@ Συγκλονιστικό @ Το enikos.gr και σε… εταιρική μορφή. Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 60.000 ευρώ, ο Νίκος Χατζηνικολάου βάζει τα 41.400 ευρώ, η σύζυγός του Κατερίνα Τσολακάκη 9.600 ευρώ και ο Στέργιος Χατζηνικολάου 9.000 ευρώ.

@ Για ακόμα μία σεζόν «δέθηκε» με τον ALPHA η Μαρία Ηλιάκη. Ο συμπαρουσιαστής της στην εκπομπή «Δέστε τους», Νίκος Μουτσινάς, υπέγραψε πριν από το Πάσχα με το κανάλι της Κάντζας, και το ίδιο θα έκανε και η Ηλιάκη την εβδομάδα που πέρασε.

Media… Police!

@ Πήρε ανάποδες ο Στρατής Λιαρέλλης, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και άρχισε να τα… χώνει πολύ άσχημα για την παρότρυνση Μέρκελ να διενεργηθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις εκλογές, για την παραμονή ή όχι στο ευρώ. Τον έκοψε η Χούκλη! Έτοιμος ήταν.... Δείτε το βίντεο (από το planet-greece)!

@ Το ενδεχόμενο δημιουργίας αριστερής κυβέρνησης μετά τις 17 Ιουνίου έχει προκαλέσει τη σκληρή συστημική γραμμή καναλιών και εκδοτών. Σκληρό το χιούμορ στο φωτομοντάζ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αλλά φανταζόμαστε ότι εκτός από «γραμμή» έχουν και χιούμορ (πηγή: blog.gr, βασική φωτό)!

Απεργιακά

@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡΜ-Θ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Κυριακή 20 Μαΐου από τις 06:00 έως τις 06:00 της Τρίτης 22 Μαΐου στο ραδιοσταθμό ΑΡΗΣ FM 92.8, με αιτήματα την καταβολή όλων των οφειλών στους εργαζόμενους τεχνικούς (μισθών – Δώρου Πάσχα) και την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων.

Δραστηριότητες / εκδηλώσεις

@ Το Ράδιο ΦΙΛΙΑ επέλεξε να γιορτάσει τα 10 χρόνια λειτουργίας του με τη μεγάλη νεανική συναυλία που διοργανώνουν, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, στις 19:00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το ΚΕΘΕΑ Στροφή, η πρώτη ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα για έφηβους και νεαρούς ενήλικους χρήστες ναρκωτικών και ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Στροφή. Μέσα από τον προσωπικό αγώνα τους για ζωή, μιας ζωής ελεύθερης από ουσίες και εξαρτήσεις, το ΚΕΘΕΑ Στροφή «πατάει Γκάζι» με τον Φοίβο Δεληβοριά, τη Νατάσα Μποφίλιου, τον Στάθη Δρογώση, τη Μαριέττα Φαφούτη και τη Ματούλα Ζαμάνη με τους Angry Birds. Μαζί τους ο Tareq σε live dj set. Το εναρκτήριο λάκτισμα της γιορτής θα δώσει το μουσικό συγκρότημα της Στροφής. Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από την Τεχνόπολη από τις συχνότητες του Ράδιο ΦΙΛΙΑ 106,7 στα FM και 666 στα μεσαία και των 19 περιφερειακών σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η μουσική παραγωγός Λίντα Ζαφειροπούλου και η δημοσιογράφος Ζωή Καραπάτη. Τα έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν στο Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την οικονομική ενίσχυση του Θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που απευθύνεται σε έφηβους και νεαρούς ενήλικους χρήστες ναρκωτικών ουσιών και στις οικογένειες τους.

Λέσχες / σύνδεσμοι ξένων ομάδων

@ Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων ARSENAL προσκαλεί τα Μέλη και τους φίλους της στην ετήσια εορτή της, την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.00, στην pub THE WEE DRAM (ΚΟΝΟΠΙΣΟΠΟΥΛΟΥ 23 ΚΑΙ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΜΕΤΡΟ ΣΤΑΣΗ ΠΑΝΟΡΜΟΥ). Πληροφορίες στο arsenalhellas.gr.

Μιντιακό… Σαν Σήμερα

@ 19 Μαΐου 1895: Πεθαίνει ο Χοσέ Μαρτί, Κουβανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και ηγέτης της κουβανικής εξέγερσης κατά των Ισπανών.

@ 19 Μαΐου 1960: Ο αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Άλαν Φριντ, στον οποίο οφείλεται ο όρος ροκ εντ ρολ, κατηγορείται μαζί με επτά άλλους συναδέλφους του ότι έλαβε «δωράκια» από δισκογραφικές εταιρείες, συνολικού ύψους 30.650 δολαρίων. Δύο χρόνια αργότερα θα καταδικασθεί σε φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 300 δολαρίων.

Δείτε αύριο

@ «Στην πράξη.gr» η Σύλβια Κλιμάκη παρουσιάζει ανθρώπους που, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βρίσκουν τρόπους να συνεχίζουν, την Κυριακή 20 Μαΐου στις 12:30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η Λυδία Κονιόρδου μετά από 30 χρόνια στο χώρο του αρχαίου δράματος και 3 βραβεία για την προσφορά της, υποστηρίζει ότι «Το θέατρο είναι η τροφή της ψυχής». «Το δημόσιο μπορεί να αλλάξει και αλλάζει» είναι η φράση κλειδί που ακούγεται από το στόμα του Λεωνίδα Χριστοπούλου, ενός δημόσιου υπάλληλου που δεν πιστεύει ότι η εργασία πρέπει να έχει κομματικά χρώματα. Η αγάπη για τον τόπο του πατέρα της , τη φύση και τις παραδόσεις ,ήταν το έναυσμα για την Κλαούντια Παπαγιάννη ώστε το 2003 να ξεκινήσει και, τελικά, να στήσει ένα πρότυπο οινοποιείο στην ορεινή Αρναία. Για κάποιους ανθρώπους η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι επιτακτική ανάγκη. Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ιδρυτής της πρωτοβουλίας “Repower Greece”, είναι ένας από αυτούς.

@ Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζηχρήστο παρουσιάζει η αυριανή εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τoν Χρήστο Βασιλόπουλο στις 17:00 στη ΝΕΤ. Η έρευνα φωτίζει άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου κωμικού. Τη δράση του στο αλβανικό μέτωπο, τη συμπτωματική, αλλά μοιραία πρώτη του επαφή με το θέατρο. Καταγράφει τη λαμπρή καριέρα ενός αυτοδίδακτου ηθοποιού που γοήτευσε το κοινό, αλλά και τις γυναίκες. Αλλωστε ο Χατζηχρήστος έκανε πέντε γάμους στη ζωή του. Στην εκπομπή μιλούν οι ηθοποιοί: Ρίκα Διαλυνά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Άννα Φόνσου, Βάσια Τριφύλλη, Πάνος Κατέρης, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πρέκας, ο θεατρικός συγγραφέας Βύρων Μακρίδης, ο θεατρικός παραγωγός Τάκης Μπαγιάτης, η τραγουδίστρια Κατερίνα Ρανιέρη και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Θεοφίλου που φιλοξένησε τον Κώστα Χατζηχρήστο τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

@ Σε… πολίτικα μουσικά μονοπάτια περιηγείται το «Balkan Express» της ΕΤ3, στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην Κωνσταντινούπολη που θα μεταδοθεί την Κυριακή, 20 Μαΐου, στις 18:00. Η εκπομπή γνωρίζει την Πόλη μέσα από τους ήχους της. Ακολουθεί τη μουσική που η Κωνσταντινούπολη γεννάει ασταμάτητα μέσα στο πέρασμα του χρόνου, ζυμώνοντας σε ένα κοινό μείγμα τα στοιχεία των διαφορετικών λαών της. Ήχοι του ρεμπέτικου, της ανατολίτικης μουσικής καθώς και μείξεις των παραδοσιακών ρυθμών με τη σύγχρονη ποπ και ηλεκτρονική μουσική.

@ Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 23:15 στο MEGA, η «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα εξετάζει δύο επίκαιρα ερωτήματα. Ερώτημα πρώτο: Πόσο πιθανή είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ; Ερώτημα δεύτερο: Τι περιθώρια «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου έχει η Ελλάδα; Η «Έρευνα» ταξιδεύει στην Ρουμανία και καταγράφει την πρόσφατη εμπειρία της χώρας που κατάφερε να επαναδιαπραγματευθεί με το ΔΝΤ την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που το ρουμανικό μνημόνιο είχε περικόψει. Στην Αθήνα, συζητούν γύρω από τα ίδια ερωτήματα ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νότης Μηταράκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ