2012-05-19 23:57:08
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Η ΝΔ βουλιάζει, σώστε τη δεξιά
Σκοπός του κυρίου Σαμαρά είναι απ' ότι φαίνεται η πλήρης διάλυση της ΝΔ και η νοημοσύνη των πολιτικών του κινήσεων, μόνο με αυτή του Γιωργάκη μπορεί να συγκριθεί. Μάλιστα, το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν αμφίβολο, καθώς ο Γιωργάκης, κατέστρεψε το κόμμα του ΑΦΟΥ πρώτα κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός.

Μετά από την επάνοδο των ΠΟΛΑΝιτών στις σημαντικότερες θέσεις του κόμματος, μετά από και την ιδιοκτησιακή του συμπεριφορά στο κόμμα, μετά από την μνημονιακή κολοτούμπα, μετά από τις διαγραφές των αντιφρονούντων, μετά από την προεκλογική επαναφορά των γεγονότων του '93 στο προσκήνιο, έρχεται τώρα να μιλήσει για επανένωση της δεξιάς ο άνθρωπος που δύο φορές την διέσπασε.

Και με ποιά μέσα θέλει να πετύχει αυτή την επανένωση? Με το να φέρει νέα πρόσωπα στο προσκήνιο? Με συγκεκριμένες και από το κοινωνικά αποδεκτές προγραμματικές προτάσεις? Όχι βέβαια. Ο ασφαλέστερος δρόμος κατά την άποψη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, είναι να ενσωματώσει ανθρώπους, τους οποίους ο λαός πολύ πρόσφατα έστειλε στο σπίτι τους
. Η κοινή λογική λέει ότι όταν το πλοίο βουλιάζει, προσπαθείς να ξεφορτωθείς βάρος και όχι να αναλάβεις επιπρόσθετο. Ποιός τους εγγυάται ότι τα ποσοστά θα λειτουργήσουν αθροιστικά? Και εφ' όσον όλοι αυτοί οι ! άνθρωποι έρχονται στο χώρο διαπραγματευόμενοι θέσεις - όσες δεν καλύφθηκαν από τους ΠΟΛΑΝίτες, πώς θα μείνει χώρος για να λειτουργήσουν οι παραδοσιακοί νεοδημοκράτες, οι πατριώτες, εκείνοι που εκτόξευσαν δημοσκοπικά τη ΝΔ κατά την αντιμνημονιακή της στάση?

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ πνέει τα λοίσθια μαζί μα το παλαιοκομματικό σύστημα, γι' αυτό και πετάει στη μάχη τις εφεδρείες της. Είναι χρέος μας, να μην αφήσουμε τη δεξιά ιδεολογία να βουλιάξει μαζί της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να εκφράσει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, που υποστηρίζει την συγκρουσιακή με το μνημόνιο πολιτική. Όλοι ξέρουμε ότι το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ τρομοκρατεί τις διεθνείς αγορές και μπορεί να αποτελέσει ισχυρότατο διαπραγματευτικό χαρτί. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο λογιστικός έλεγχος και η οικονομική τιμωρÎ! �α των υπευθύνων της χρεοκοπίας μπορεί να ισοσκελίσει το έλλειμμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας, με τους φυσικούς πόρους που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να βγει από την κρίση ισχυρή και ανεξάρτητη αν χτίσει την παραγωγική της βάση. Ότι το μόνο έλλειμμα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι έλλειμμα ηγεσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επικίνδυνες προτάσεις στο μεταναστευτικό και το σκοπιανό, δεν δικαιούται να εκφράζει μονοπωλιακά αυτό το κομμάτι της κοινωνίας. Στα οικονομικά θέματα επιβάλλεται να συμπράξουμε μαζί του, ώστε να βγει από το λαιμό μας η θηλιά του μνημονίου. Η επόμενη μέρα όμως πρέπει να μας βρει απέναντί του, να μαχόμενους στους νέους χώρους που εκφράζουν την ιδεολογία μας, ήτοι Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός (οι στόχοι τους συγκλίνουν αλλά τα μέσα είναι εντελώς διαφορετικά).

Οι χώροι αυτοί θα είναι στο μέλλον τα αντανακλαστικά μας έναντι στα lobby των διεθνιστικών οικονομικών συμφερόντων. Οφείλουμε λοιπόν να τους στελεχώσουμε, να τους διαμορφώσουμε γιατί είναι ακόμα ατελείς και να τους προστατέψουμε με κάθε κόστος. Να τους προστατέψουμε από τους εξωτερικούς παράγοντες που θα τους προσεταιριστούν, από τα κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και από τους ανεπάγγελτους που λυμαίνονται την πολιτική για προσωπικά συμφέροντα, χωρίς να έχουν επιτύχει σε κανέναν άλλο τομέα της κοινωνίας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ