2012-05-20 00:14:02
Φωτογραφία για Οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας σταματούν την επί πίστωση χορήγηση φαρμάκων
Αποφασισμένοι να ακολουθήσουν την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων από τις 23 Μαΐου, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ είναι πλέον και οι φαρμακοποιοί Αχαΐας. Συγκεκριμένα, κόβουν την πίστωση λόγων των συσσωρευμένων χρεών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου έχουν πλήξει οικονομικά τους φαρμακοποιούς. Αυτό αποφάσισαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του κλάδου.

"Είμαστε σε απόγνωση καθώς αδυνατούμε πλεόν να πληρώσουμε τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις μας. Τα περιθώρια ανοχής μας εξαντλήθηκαν...", δήλωσε στο "attacktv.gr" o γενικός γραμματέας των φαρμακοποιών Αχαΐας Ευθύμιος Καμίτσος.

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ μόνο για τον μήνα Μάρτιο σε επίπεδο νομού αγγίζουν τα 7 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και παλαιότερα χρέη από ταμεία που εντάχθηκαν στον νέο οργανισμό.

Έτσι, οι Ο 9.5 εκ. πανελλαδικά ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να ζητούν τα χρήματα από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

http://www.attacktv.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ