2012-05-20 06:36:06
Φωτογραφία για Γεννούν και τα ζώα σιαμαία δίδυμα;
Τα σιαμαία δίδυμα δεν είναι κάτι το άγνωστο στο ζωικό βασίλειο. Το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως σε οικόσιτα ζώα και σε ζώα που γεννιούνται σε αιχμαλωσία αλλά αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι τα σιαμαία δεν έχουν πολλές ελπίδες επιβίωσης στη φύση. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Το Σεπτέμβριο του 2005, βρέθηκε στην Κούβα ένα νεογέννητο χελωνάκι με δύο κεφάλια. Ειδήμονες του τοπικού ενυδρείου, οι οποίοι εξέτασαν το ζώο, διαπίστωσαν ότι τα κατάφερνε μια χαρά και έχαιρε άκρας υγείας.

Το φαινόμενο των σιαμαίων συναντάται πιο συχνά στα ερπετά, αλλά οι επιστήμονες δε γνωρίζουν γιατί συμβαίνει αυτό. Κατά κανόνα, πρόκειται για περιπτώσεις ατελούς διαχωρισμού περιορισμένης έκτασης. Έχουν αναφερθεί, για παράδειγμα, αρκετές χελώνες και φίδια με δύο κεφάλια. Στα ζώα αυτά, το κάθε κεφάλι έχει το δικό του εγκέφαλο, ενώ το υπόλοιπο σώμα, με όλα τα εσωτερικά του όργανα, είναι κοινό. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τα δύο κεφάλια να δίνουν μεταξύ τους μάχη για την τροφή και να έχουν γενικά δική τους βούληση – κάτι που μπορεί γενικώς να κάνει τη ζωή του ζώου ακόμη πιο δύσκολη.


Οικόσιτα θηλαστικά, όπως τα άλογα, οι αγελάδες και τα πρόβατα, μπορεί επίσης να γεννηθούν με εν μέρει διαχωρισμένα κεφάλια, αλλά έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις τετράποδων –κανονικά– ζώων με περισσότερα από τέσσερα πόδια. Στα πουλιά, αντίθετα, ο διαχωρισμός εντοπίζεται συνήθως στο κάτω μέρος του σώματος. Δεν είναι, για παράδειγμα, σπάνιο να δούμε νεοσσούς πάπιας ή κοτόπουλα με περισσότερα από δύο πόδια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ