2012-05-20 11:06:18
Φωτογραφία για Πρόντι: Αν φύγει η Ελλάδα, θα διαλυθούμε
"Είναι βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι αν βγει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλοι: Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία" δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι.

Σύμφωνα με τον Πρόντι "πολλά εξαρτώνται και από τις καθημερινές, πολιτικές, κρίσεις της κάθε χώρας αλλά είναι βέβαιο ότι όλη αυτή η μουσική δεν τελείωσε. Αν........ βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα διαλυθούν όλα".

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός, πρόσθεσε ότι "στο παρελθόν η Ελλάδα παραποίησε τα στοιχεία της, διότι κανείς δεν ασκούσε έλεγχο. Τώρα, έχει κάνει εντυπωσιακές θυσίες, αλλά με την μείωση του ΑΕΠ κατά 20% η χώρα έχει τσακιστεί. Το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί αλλά με μια παροχή βοήθειας, διότι, μόνη της, η Ελλάδα, δεν τα καταφέρνει".

Αυτό, σύμφωνα με τον Πρόντι "σημαίνει ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης" και ότι, παράλληλα, "για να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική γραμμή, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία και άλλες χώρες, πρέπει να συμπορευθούν, αλλιώς, δεν θα αλλάξει τίποτα".

"Η Ευρώπη πρέπει να ξαναενωθεί, διότι οι μεμονωμένες χώρες, έχασαν την κυριαρχία τους. Θα την ξανακερδίσουν μόνο αν την ενώσουν με εκείνη των άλλων χωρών, αν δημιουργήσουμε μια κοινή ασπίδα" τόνισε τέλος, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «ταβάνι» για Ζεσουάλδο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «ταβάνι» για Ζεσουάλδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ