2012-05-20 10:58:04
Φωτογραφία για Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα διαλυθούν όλα
Τη βεβαιότητα ότι με μια έξοδο της χώρας μας από το ευρώ θα «διαλυθούν όλα» εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, τονίζοντας ότι αν βγει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και η πατρίδα του. «Είναι βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι αν βγει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλοι: Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «πολλά εξαρτώνται και από τις καθημερινές, πολιτικές, κρίσεις της κάθε χώρας αλλά είναι βέβαιο ότι όλη αυτή η μουσική δεν τελείωσε. Αν βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, θα διαλυθούν όλα».

Ο Ιταλός πολιτικός, πρόσθεσε ότι «στο παρελθόν η Ελλάδα παραποίησε τα στοιχεία της, διότι κανείς δεν ασκούσε έλεγχο. Τώρα, έχει κάνει εντυπωσιακές θυσίες, αλλά με την μείωση του ΑΕΠ κατά 20% η χώρα έχει τσακιστεί. Το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί αλλά με μια παροχή βοήθειας, διότι, μόνη της, η Ελλάδα, δεν τα καταφέρνει».


Σύμφωνα με τον Πρόντι «σημαίνει ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης» και ότι, παράλληλα, «για να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική γραμμή, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία και άλλες χώρες, πρέπει να συμπορευτούν, αλλιώς, δεν θα αλλάξει τίποτα».

«Η Ευρώπη πρέπει να ξαναενωθεί, διότι, οι μεμονωμένες χώρες, έχασαν την κυριαρχία τους. Θα την ξανακερδίσουν μόνο αν την ενώσουν με εκείνη των άλλων χωρών, αν δημιουργήσουμε μια κοινή ασπίδα», είπε ακόμη , ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ