2012-05-20 13:24:04
Φωτογραφία για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το πήρε και μας… σήκωσε!
Πριν από μία εβδομάδα, όλη η Ελλάδα φούσκωσε από ενθουσιασμό με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης στο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό. Όμως, λίγες μέρες αργότερα, η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα ήταν… άμεση για το ελληνικό μπάσκετ.

Ότι κατάφεραν να «χτίσουν» οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και ο Παναθηναϊκός, περσινός Πρωταθλητής Ευρώπης, κατάφεραν να το… χαλάσουν οι… γνωστοί άγνωστοι, οι οποίοι για μία ακόμα φορά, θέλησαν να… κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ίσως αυτό να αποτελεί την μεγαλύτερη επιδημία του ελληνικού αθλητισμού. Μόλις μία ομάδα ή ένας αθλητής που εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας στην Ευρώπη και τον κόσμο… αναγκάζει όλους τους ξένους να υποκλιθούν, θέλοντας και μη στη χώρα μας, κάποιοι θα βρεθούν και θα χαλάσουν τη… γιορτή των Ελλήνων φιλάθλων.

Κάτι ανάλογο έγινε και το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης (17/5) λίγο πριν την επίσημη έναρξη της σειράς των τελικών της Α1 του μπάσκετ, όπου οι δύο τελευταίοι Πρωταθλητές Ευρώπης θα «πάλευαν» για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδας ή για να μιλήσουμε και τη γλώσσα των… γνωστών αγνώστων, στην «Ψαροκώσταινα».


Αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να έχουν βάλει σε δεύτερη… μοίρα τους εγχώριους τίτλους, από την στιγμή που γνωρίζουν την απόλυτη αναγνώριση, εκτός των τειχών. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δύο ομάδες που κοσμούν με την παρουσία τους το ελληνικό μπάσκετ και εν γένει τον ελληνικό αθλητισμό, ρίχνονται στην «μάχη» για να την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας.

Εκεί που όλα… δείχνουν ιδανικά, πάντα, κάποιος, κάποιοι, κάποιο περιστατικό θα μας ρίξει και πάλι στην μίζερη ελληνική πραγματικότητα Το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής (13/5) οι περισσότεροι Έλληνες ένιωσαν περηφάνια για την προσπάθεια των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, το απόλυτο φαβορί του τελικού της Ευρωλίγκας και ένιωσαν πως μπορούν κι αυτοί στον προσωπικό του… στίβο να «παλέψουν» με όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο.

Λίγες μέρες αργότερα, οι θριαμβευτές της Πόλης αντιμετώπιζαν το «συγκρότημα» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το οποίο έχει… σηκώσει τα πάντα στο… διάβα του, με αποτέλεσμα να έχει ανακηρυχτεί, από γνώστες και μη, ως η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα σε συλλογικό επίπεδο και όχι μόνο στα στενά όρια του μπάσκετ.

Όμως, κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το πούλμαν δέχθηκε πέτρες, κάτι που έφερε τον τραυματισμό των Περπέρογλου και Σμιθ και την οριστική αναβολή του πρώτου αγώνα της σειράς των τελικών της Α1, καταστρέφοντας και ποδοπατώντας την προσμονή όλων των υγιών Ελλήνων φιλάθλων – ναι υπάρχουν κι αυτοί – οι οποίοι περίμεναν με χαρά μία «μάχη» γιγάντων από τα… παλιά!

Αντ’ αυτού, το αθλητικό ρεπορτάζ μετατράπηκε σε αστυνομικό, στην συνέχεια σε… δικαστικό και άπαντες οδηγήθηκαν ενώπιον του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, για να αποφασίσουν την επόμενη… μέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Ωστόσο, οι πέτρες, για μία ακόμα φορά είχαν «χτυπήσει» βάναυσα τον ελληνικό αθλητισμό και είχε… στραπατσάρει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Όπως αποδείχθηκε, τη μεγάλη προσπάθεια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Final 4, τους πανηγυρισμούς από το τελευταίο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στον μεγάλο τελικό ακολούθησαν σκηνές ντροπής με το καρτέρι θανάτου στο πούλμαν της αποστολής των «πράσινων».

Από την περηφάνια Onsports.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ