2017-02-06 14:44:01
Φωτογραφία για Έβαλαν μπροστά (επιτέλους) τα πλυντήρια στο Αττικόν!
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Σε λειτουργία τέθηκε το υπερσύγχρονο συγκρότημα πλύσης και σιδερώματος του ακάθαρτου ιματισμού που διαθέτει το Αττικό Νοσοκομείο – μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα – και το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Virus (εδώ) το Μάιο του 2016, το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ο εξοπλισμός αυτός ήταν παροπλισμένος (άραγε γιατί;), είχε σαν αποτέλεσμα το ΠΓΝ Αττικόν να καταφεύγει σε εργολαβικές υπηρεσίες για τη κάλυψη των αναγκών του. Το κόστος αυτής της επιλογής εκτιμάται ότι άγγιξε το 1,3 εκατ. Ευρώ περίπου, μόνο την τελευταία 5ετία.

Η συνολική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερη, ωστόσο, αφού το συγκρότημα πλυντηρίων και σιδερώματος του Αττικού – με πλήρη στελέχωση – δύναται να καλύψει τις ανάγκες κι άλλων νοσοκομείων. Το όφελος για τα κρατικά ταμεία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 190 χιλ. ευρώ το χρόνο περίπου.


Η εκκίνηση λειτουργίας του, επομένως, είναι σαφώς ένα πολύ θετικό βήμα!

Μένει αναπάντητο, βεβαίως, το γιατί χρειάστηκε να περάσουν 10 μήνες από την αποκάλυψη του σκανδάλου – γιατί περί αυτού πρόκειται – για να απομακρυνθεί ο εργολάβος, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι η Αριστοτέλους έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια επί του θέματος. Αν πάλι ήταν θέμα έλλειψης προσωπικού, κι αυτό θα μπορούσε να λυθεί, αφού κάθε νοσοκομείο μπορεί με βάση τη νέα νομοθεσία να συνάψει ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Μένει, επίσης, αναπάντητο το αν θα κινηθούν διαδικασίες για την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών σε όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις, για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος για περισσότερο από μία 10ετία.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ