2018-11-04 13:17:00
Φωτογραφία για 1η Στρατιά: ''Το Πυροβολικό πολύ το αγαπώ!''
Του Ηλία Προύφα

Λαμπρές εκδηλώσεις ετοιμάζονται φέτος όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, στην 1η Στρατιά, για τον εορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας.

Προερχόμενος από το Πυροβολικό, ο Στρατηγός Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος είναι γνωστός και ως ένας από τους ''γκουρού'' του Πυροβολικού, αφού όπως και άλλοι συνάδελφοί του, έχει συγγράψει εγχειρίδια του όπλου, που διδάσκονται στους Πυροβολητές. 

Πυροβολητής είναι και ο Διευθυντής του, Αντισυνταγματάρχης Κώστας Κωτάκος και μάλιστα του αντιαεροπορικού κάτι που το αποδεικνύει καθημερινά Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το Στρατόπεδο ''ΜΠΟΥΓΑ'', όπου εδρεύει μοίρα Πυροβολικού.

Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και σε αυτές θα παραστεί και ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, η ενθρόνιση του οποίου θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε εκτός από το παραδοσιακό κέρασμα κονιάκ και λουκουμάδων, αναμένεται να ακουστεί από τη μπάντα της 1ης Στρατιάς, ο γνωστός ύμνος του Πυροβολικού, ''Το Πυροβολικό πολύ το αγαπώ''.


Φωτό αρχείου του kranosgr, με τους  δύο Πυροβολητές, Αντιστράτηγο  Δημόκριτο Ζερβάκη και το Διευθυντή του Αντισυνταγματάρχη Κώστα Κωτάκο.

Στις φωτό που ακολουθούν ο Στρατηγός Ζερβάκης, κατά τον περυσινό εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, στην 194 M/Π MLRS, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου είχε διατελέσει πρώτος διοικητής.

Διαβάστε επίσης: 

Στον τόπο της ''αφετηρίας'' του ο Στρατηγός Ζερβάκης!

Σαν Σήμερα: Η πρώτη αναφορά Μοίρας της 194 ΜΠΕΠ (MLRS)
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ