2019-10-04 18:35:18
Φωτογραφία για “Που πας καραβάκι”; Η προσάραξη της φρεγάτας ΕΛΛΗ οι αχρείαστες καταδίκες και οι αστείες δικαιολογίες
Από νωρίς το πρωί που έγινε γνωστή η προσάραξη της φρεγάτας ΕΛΛΗ σε αβαθή της Σαμοθράκη ,πολλοί και διάφοροι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την “ατυχία”. Εμείς οι δημοσιογράφοι πρώτοι και καλύτεροι. Δυστυχώς όσα ελαφρυντικά κι αν αναγνωρίσουμε ο μέσος πολίτης, δεν πρόκειται να “αθωώσει” ούτε όσους εμπλέκονται στην “άτυχη στιγμή”, ούτε όσους προσπαθούν να την δικαιολογήσουν ή να την στρογγυλέψουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΝ απασχολεί τα τελευταία χρόνια με ατυχήματα αδικαιολόγητα την κοινή γνώμη. Προσάραξη φρεγάτας έξω από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας, σύγκρουση κανονιοφόρου με εμπορικό πλοίο, είναι τα δύο πιο γνωστά επεισόδια Κανένας δεν μπορεί να είναι αλάθητος ,αλλά στο παρελθόν τέτοια λάθη στο ΠΝ ήταν από ανύπαρκτα έως σπάνια…Συνεπώς αυτά που γίνονται θα πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία. Και ο προβληματισμός θα πρέπει να φθάσει μέχρι τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Να ξεκινήσει από εκεί. Να ξαναδούμε τι ναυτικούς “παράγουμε”. Μήπως χρειάζονται κάποιες διορθώσεις; Μήπως δώσαμε μεγαλύτερη σημασία απ΄ ότι έπρεπε στην ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση και λιγότερο στη ναυτική;


Όλα αυτά θα τα δουν ελπίζουμε, αυτοί που πρέπει να πάρουν αποφάσεις.

Δεν πρέπει να καταδικάζουμε κανέναν, ειδικά εμείς οι δημοσιογράφοι. Αλλά δεν πρέπει και να δικαιολογούμε και μάλιστα με αστεία επιχειρήματα τέτοια λάθη. Γίνεται φιλότιμη προσπάθεια από πολλούς από το πρωί, αλλά ο κόσμος μάλλον θα χαμογελάει ή θα γελάει.

Κάτι τελευταίο…Το καλοκαίρι με το μέγα πρόβλημα που προέκυψε στη Σαμοθράκη είχαμε αναρωτηθεί γιατί κανένας δεν σκέφθηκε να στείλει αρματαγωγά να παραλάβει τους εγκλωβισμένους. Κάποιοι λίγοι απόστρατοι είχαν απαντήσει ότι …δεν μπορούσαν να πιάσουν τα αρματαγωγά στη Σαμοθράκη. Τα αρματαγωγά είναι σήμερα στη Σαμοθράκη, εκεί που πρέπει. Η φρεγάτα τι δουλειά είχε στα αβαθή είναι το ερώτημα….

ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ