2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για ''Χρυσοί'' ελέφαντες
Από χθες το βράδυ, η Ακτή Ελεφαντοστού πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα. Μία κατάκτηση που είχε να γευτεί 23 ολόκληρα χρόνια. Αυτός ο τίτλος ήρθε μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι και με ήρωα τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα!

Από το 1992, οι ΄΄ελέφαντες΄΄ -όπως είναι το προσωνύμιο τους- αναζητούσαν τον δεύτερο τίτλο τους στη διοργάνωση. Το 2006 και το 2012 έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό. Άξιο αναφοράς είναι ότι και στους δύο προαναφερθέντες τελικούς έχασαν στα πέναλτι. Ακόμα πιο ενδιαφέρον ότι ο προπονητής της νικήτριας ομάδας του 2012 είναι ο νυν προπονητής τους!

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το παρόν λέει ότι η Ακτή Ελεφαντοστού είναι η νέα κάτοχος του Κυπέλλου των Εθνών – άλλη ονομασία της διοργάνωσης-. Για να φτάσει στην τελική νίκη κόντρα στη Γκάνα, χρειάστηκαν να περάσουν 120 λεπτά χωρίς σκορ και μία αγχωτική διαδικασία πέναλτι. Εκεί όπου πρωταγωνίστησε ο τερματοφύλακας Μπαρί Κοπά.


Ο επί χρόνια βασικός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας αποτέλεσε φέτος νο.2 επιλογή πίσω από τον Γκμποχούο. Αλλά στον ημιτελικό ο τελευταίος τραυματίστηκε και έτσι ο Κοπά κλήθηκε να υπερασπιστεί τα γκολπόστ της ομάδας στον τελικό.

Τα κατάφερε για συνολικά δύο αγωνιστικές ώρες, αφού δεν δέχθηκε κάποιο γκολ. Έπειτα, στα πέναλτι με το σκορ στο 2-0 επί της Γκάνας αποκρούει την εκτέλεση του Άκουα και δίνει παράταση ζωής στην ομάδα του. Στο τέλος, με το σκορ στο 8-8, αποκρούει το πέναλτι του αντίπαλου τερματοφύλακα και η δικιά του εκτέλεση χαρίζει στην Ακτή το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα. Αναμφίβολα, είναι ο ήρωας του τουρνουά, όντας αναπληρωματικός καθ’όλη τη διάρκεια του και παρών στον πιο κρίσιμο αγώνα.

Η δεύτερη κατάκτηση του Κόπα Άφρικα ήταν το επιστέγασμα της δουλειάς μιας ομάδας με εξαιρετικούς παίκτες, όπως τα αδέλφια Τουρέ, ο Μπονί, ο Ζερβινιό και ο Ντουμπιά. Το μεγαλύτερο κρίμα είναι ότι μέσα στους νικητές δεν βρίσκεται ο Ντρογκμπά, ο οποίος αποσύρθηκε μετά το Μουντιάλ και ήθελε όσο τίποτα αυτήν την κούπα στη συλλογή του.
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η F1 στην τελική ευθεία!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η F1 στην τελική ευθεία!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ