2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Μήνας-σταυροδρόμι για τη Μπάρσα
Με την παρουσία στον τελικό του Copa del Rey να είναι εξασφαλισμένη, η ομάδα στρέφει την προσοχή της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Το μέλλον της στις δύο διοργανώσεις θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Αρχής γενομένης από τα ματς με την Ράγιο εντός και την Εϊμπάρ εκτός. Είναι δύο παιχνίδια από τα λεγόμενα must win. Η Μπαρσελόνα οφείλει να τα κερδίσει για να πάει να παίξει το clasico, τουλάχιστον στο -2. Να ξέρει δηλαδή ότι με νίκη επί της Ρεάλ παίρνει την πρωτοπορία στη La Liga ή έστω η ισοπαλία θα κρατήσει τη διαφορά σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εκτός και αν η Ρεάλ αποφασίσει να κάνει κάποιο «δώρο» στους επερχόμενους αγώνες με Μπιλμπάο εκτός και Λεβάντε εντός.

Η Μπαρσελόνα θέλει το μομέντουμ και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Στις τάξεις της ομάδας και των φιλάθλων, υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός για την κατάσταση με τον Μπουσκέτς. Η απουσία του στο πρώτο παιχνίδι είναι σίγουρη, αλλά για μετά δεν υπάρχει κάτι νεότερο.


Άλλο «κάζο» τύπου Θέλτα και Μάλαγα δεν επιτρέπεται στην ομάδα από εδώ και πέρα. Με τις αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος να λιγοστεύουν, η Μπάρσα πρέπει να παίρνει το μάξιμουμ των πόντων μέσα στο σπίτι της. Κάθε γκέλα κοστίζει ακριβά από εδώ και στο εξής.

Όσο για την Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μπλαουγκράνα» έχουν την ατυχία να παίζουν σερί τα ματς με Σίτι και Ρεάλ. Σίγουρα, το ματς με την Εϊμπάρ θα χρησιμεύσει στην ξεκούραση και στην ανάκτηση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς με τους Άγγλους.

Το παιχνίδι με τη Σίτι θα είναι σαν ματς ειδικών συνθηκών. Η Μπαρσελόνα έκανε το μεγάλο βήμα πρόκρισης με το «διπλό» στο Έτιχαντ και τώρα πρέπει να διατηρήσει το πλεονέκτημα. Ξέρει να το κάνει χρόνια και έτσι θα πράξει και φέτος. Θα κυνηγήσει να τελειώσει νωρίς το ματς, χωρίς όμως να εκτεθεί και να κινδυνεύσει.

Ανάλογα με την εξέλιξη του, θα κριθεί και το πώς θα γίνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του clasico. Παράλληλα, είναι σημαντικό ότι η ομάδα θα παίξει σερί στο Καμπ Νου και δεν θα επιβαρυνθεί με πολύωρα ταξίδια.

Από την άλλη, η Ρεάλ θα «ξεχρεώσει» μία εβδομάδα νωρίτερα τη ρεβάνς με τη Σάλκε και θα έχει 6 ολόκληρες μέρες να προετοιμαστεί για το μεγάλο ντέρμπι. Όπως και να ‘χει, οι Μαδριλένοι, και σερί 3Χ3 να κάνουν, δεν βρίσκονται σε καλή φόρμα και δεν έχουν καλή ψυχολογία. Αντιθέτως, υπάρχει πολλή γκρίνια και δυσαρέσκεια.

Οπότε, η γνωστή Μπάρσα μπορεί να πάρει και τα τέσσερα παιχνίδια του Μαρτίου και να είναι στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτοπόρος στην Ισπανία. Ξέρει τη συνταγή και μπορεί να το πετύχει.

Υ.Γ. Το άρθρο είναι δημοσιευμένο και στο Blaugrana.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και τώρα τρέχουν οι αιώνιοι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και τώρα τρέχουν οι "αιώνιοι"
Η F1 στην τελική ευθεία!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η F1 στην τελική ευθεία!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ