2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Ένας άλλος Σουάρες
Μπορεί ο Σουάρες να είναι στη Μπαρσελόνα εφτά μήνες, αλλά στην ουσία είναι τέσσερις. Η τετράμηνη απουσία από τα γήπεδα, λόγω της ποινής της FIFA, δεν του επέτρεψε να παίξει με την ομάδα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Και αυτό φαίνεται ότι επηρέασε το αγωνιστικό του στυλ.

Όλος ο κόσμος τον ξέρει ως τον κορυφαίο γκολτζή της Ευρώπης με τις σούπερ εμφανίσεις στη Λίβερπουλ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται στη Μπάρσα, αφού ο Ουρουγουανός είναι σαφώς επηρεασμένος από την υποχρεωτική αποχή.

Αρχικά, ήταν δύσκολο για τον ίδιο να προσαρμοστεί σε ένα νέο πρωτάθλημα και σε μία νέα ομάδα με περισσότερες απαιτήσεις. Δεν είχε ρυθμό και φαινόταν έξω από τα νερά του. Όσο το γκολ δεν ερχόταν, τόσο μεγάλωνε και το άγχος του.

Ακόμα και τώρα που βρήκε τα πατήματα του, τα γκολ έρχονται με το… σταγονόμετρο. Δύο στο πρωτάθλημα, δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ και ένα στο Κύπελλο. Σύνολο 5 σε 17 εμφανίσεις.


Παρόλα αυτά, ο Σουάρες συνεισφέρει σε άλλους τομείς δείχνοντας το επιθετικό ταλέντο του. Μοίρασε 13 ασίστ μέχρι στιγμής, όταν σε όλη την περσινή χρονιά είχε 15. Αυτό δείχνει πόσο έχει δέσει στην τριπλέτα της επίθεσης με Μέσι και Νεϊμάρ. Άλλωστε, η Μπαρσελόνα βγάζει περισσότερες ευκαιρίες για γκολ με τον Σουάρες εντός γηπέδου παρά όταν παίζει κάποιος άλλη στη θέση του.

Πέραν όμως από τις τελικές πάσες, κάνει τη βρώμικη δουλειά στην επίθεση. Τραβάει πάνω του τα αντίπαλα στόπερ, τους φορτώνει με κάρτες, δημιουργεί χώρους. Και όλα αυτά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του και να ξεφεύγει, όπως στο παρελθόν. Η συνύπαρξη του με τον Μέσι τον έχει ηρεμήσει ψυχολογικά, αφού βλέπει πως έχει έναν άξιο συμπαραστάτη δίπλα του.

Όσο και αν δεν σκοράρει, είναι διαρκής απειλή για τους αμυντικούς. Δεν υπάρχει κανένας που να μην τον υπολογίζει. Πάντα θα υπάρχει πάνω του ένας παίκτης που προτιμάει να μείνει στον Σουάρες παρά να πάει ως βοήθεια στο μαρκάρισμα του Μέσι ή του Νεϊμάρ.

Με λίγα λόγια, ο Σουάρες δείχνει μία άλλη πλευρά του που δεν την είχαμε συνηθίσει. Μία περισσότερο αλτρουιστική. Και αν στο θέμα «γκολ» έχει ορισμένες (αδικαιολόγητες) αναποδιές για την αξία του, σε όλα τα υπόλοιπα βοηθάει και με το παραπάνω.

Με αυτόν τον Σουάρες η Μπαρσελόνα δείχνει πολύ δυνατή στην επίθεση, έτοιμη να φορτώσει με πολλά γκολ τους αντιπάλους της. Αν δε, ο παίκτης ξεκινήσει να βάζει γκολ με τη γνωστή συχνότητα, τότε ποιος την πιάνει!΄

Υ.Γ. Το άρθρο είναι δημοσιευμένο και στο Blaugrana.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το θαύμα της Νίζνι!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το θαύμα της Νίζνι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ