2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Το θαύμα της Νίζνι!
Μία από τις πρωτάρες της φετινής Ευρωλίγκας είναι και η ρωσική Νίζνι. Θα περίμενε κανείς να αποτελέσει σάκο του μποξ, λόγω της απειρίας. Αντ’αυτού, παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται ολοένα και καλύτερη και κάνει το μπασκετικό κοινό να τρίβει τα μάτια του. Αποκορύφωμα ο χθεσινός θρίαμβος επί της Εφές.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην παρθενική της συμμετοχή στη κορυφαία διοργάνωση βρέθηκε σε έναν σχετικά δύσκολο όμιλο, όπου οι πιθανότητες πρόκρισης ήταν λίγες. Στο πρώτο ματς κατάφερε και κέρδισε τη Σάσαρι δείχνοντας ορισμένα καλά στοιχεία. Μετά από ένα σερί τριών ηττών, ήρθε η νίκη μέσα στο Καζάν επί της ισχυρής Ούνιξ και η νέα νίκη επί της Σάσαρι στην Ιταλία. Κάπως, έτσι οι ελπίδες για την κατάκτηση της 4ης θέσης αναπτερώθηκαν.

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ήθελε δίκες της νίκες επί της Εφές και της Ούνιξ και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα άλλα ματς για να κάνει το ΄΄κόλπο γκρόσο΄΄. Και τα κατάφερε, αρχικά με το πειστικό διπλό μέσα στην Τουρκία και την εντός έδρας νίκη στον ρωσικό ΄΄εμφύλιο΄΄. Από τότε, απέδειξε πόσο σκληρό καρύδι και πόσο υπολογίσιμη θα είναι στο TOP-16.


Τα διαπιστευτήρια ήρθαν από την πρεμιέρα κιόλας, κάνοντας μία σπουδαία νίκη ξανά στην Ιταλία επί της Αρμάνι. Η Φενέρ ήταν υποψιασμένη και κέρδισε εύκολα, ενώ η Λαμποράλ έστω και με πολύ κόπο την κέρδισε στα σημεία. Χθες, ξαναήρθε αντιμέτωπη με την Εφές και πήρε μία εκκωφαντική νίκη. Κόντρα στους Τούρκους του Ίβκοβιτς που έχουν στόχο τη διάκριση στην Ευρωλίγκα, έριξε άνετα 109 πόντους, εκ των οποίων οι 65 στα πρώτα 20 λεπτά!

Όλα αυτά έχουν την εξήγηση τους. Μπορεί ως ομάδα να είναι άπειρη, αλλά το ρόστερ της έχει παραστάσεις από τη διοργάνωση και πολύ ταλέντο. Ξεκινώντας από τον αρχιτέκτονα της ομάδας, τον προπονητή Μπαγκάτσκις. Ο Λετονός ήταν πέρυσι επίσης στην Ευρωλίγκα με την Μπουντιβέλνικ, ενώ πιο παλιά είχε δουλέψει στη Ζαλγκίρις. Όσον αφορά τους παίκτες, η Νίζνι έχεις τις σταθερές της. Ρότσεστι, Κίνσεϊ και Τόμπκινς.

Ο πρώτος είναι καλαθομηχανή, αφού σκοράρει κατά μ.ο. 19,3 πόντους σε 12 αγώνες με ποσοστά 50,6 % στα δίποντα και 53,2% στα τρίποντα. Με παρελθόν σε Σιένα, Λαμποράλ, Άλμπα και Γαλατασαράι, είναι γεμάτος εμπειρίες από την διοργάνωση. Ο Κίνσεϊ είναι ο δεύτερος κατά σειρά σκόρερ της ομάδας με 14,1 πόντους μ.ο. μέχρι στιγμής. Ο Αμερικανός δεν στερείται εμπειριών επίσης, αφού έχει παίξει στο NBA και σε Φενέρ, Εφές, Μάλαγα. Ο έτερος Αμερικάνος της τριάδας παίζει την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη ερχόμενος κατευθείαν από το NBA και μία διετία στους Κλίπερς. Τα πηγαίνει περίφημα, αφού είναι ένα δυνατό 4άρι που έχει έφεση στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ.

Για να τα πάει μία ομάδα καλά, χρειάζεται να έχει εκτός από ηγέτες και παίκτες-στηρίγματα. Τους έχει βρει στα πρόσωπα των Παραχούσκι και Αντόνοφ. Αμφότεροι παίζουν για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, αλλά δείχνουν ότι έχουν τα προσόντα να ανταπεξέλθουν. Ειδικά, ο πρώτος είναι ο παίκτης-αποκάλυψη με τις επιδόσεις του. Σκοράρει κατά μ.ο. 12,1 πόντους και είναι δεύτερος ριμπάουντερ με 6,8 μ.ο. Αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή του εμφάνιση με 27 πόντους, 11/14 σουτ και 6 ριμπάουντ, 3 τάπες. Είναι ένας σέντερ που κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο και φάνηκε περίτρανα χθες. Ο Αντόνοφ είναι από τους πιο παλιούς στην ομάδα και αποδεικνύεται πολύ χρήσιμος. Έίναι ένας καλός σκόρερ με σχετικά αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια.

Φαίνεται από τα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα ότι είναι ομάδα που μπορεί να φτάσει το σκορ σε υψηλά επίπεδα, αν βρει χώρους. Ειδικά στα ματς με τη Ρεάλ, σκόραρε 83 και 98 πόντους. Η άμυνα της δεν είναι και από τις πιο σκληρές, αφού δέχεται εξίσου πολλούς πόντους. Κάνει αρκετά λάθη (13,5 μ.ο.), αλλά είναι πολύ καλή στις τελικές πάσες (17,3 μ.ο.) και στα κλεψίματα (5,9 μ.ο).

Η πορεία της στον όμιλο του TOP-16 αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Με τις εμφανίσεις της μπορεί να ονειρεύεται την πρόκριση στα πλέι οφ που είναι αντικειμενικά δύσκολη. Σίγουρα όμως θα αποτελέσει ρυθμιστή της κατάταξης του ομίλου, αφού τα αποτελέσματα της θα κρίνουν ποιες δύο ομάδες θα πάρουν το αβαντάζ έδρας και ποιες δύο θα πάνε με μειονέκτημα. Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να τερματίσει στις δύο προνομιούχες θέσεις. Αρκεί να μην την πατήσει ο ίδιος απέναντι της.
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένας άλλος Σουάρες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένας άλλος Σουάρες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ