2014-04-11 15:39:10
Φωτογραφία για Έτσι χτυπάνε οι δολοφόνοι!
Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Βασίλη Σπανούλη που έκανε καριέρα γιατί παίρνει την μπάλα πάντα στο τέλος, όταν αυτή καίει και αναρωτιέται αν ο Ολυμπιακός μπορεί να... κουφάνει πάλι την Ευρώπη! 

Όταν πριν κάτι μήνες, είχα γράψει σε ένα άρθρο «όχι μαγκιές με τον Βασίλη», το μόνο που ακολούθησε από κάτω, ήταν… οπαδική παραφροσύνη. Ωραία τσακωθήκατε στα σχόλια, αλλά ελάχιστοι στάθηκαν στο παικτικό κομμάτι. Ο καθένας βλέπει τον αθλητισμό με την δική του σκοπιά.

Ο Σπανούλης ξέρετε γιατί έχει κάνει καριέρα; Όχι γιατί είναι πάντα καλός! Όχι. Και σε αυτό το ματς στο ΣΕΦ, δεν ήταν και το ξέρει. Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν, έσπευσαν να γκρινιάξουν μάλιστα(λίγοι), όσοι γνωρίζουν κάνουν υπομονή και αποδίδουν εύσημα. Ο Σπανούλης έκανε και κάνει καριέρα, γιατί θα πάρει την μπάλα τη δύσκολη στιγμή.

Εκεί που πρέπει κάποιος να «καθαρίσει». Εκεί που πρέπει κάποιος να ρίξει την ύστατη «πιστολιά»
. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, κόντρα στην παλιά του ομάδα, το ‘χε κάνει σε ένα ματς κυπέλλου. Αστόχησε. Το έκανε σε ένα ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Αστόχησε. Αυτή την φορά όμως το έβαλε. Και ανάγκασε ένα ΣΕΦ να «τιναχτεί» όρθιο. Τον Γιώργο Αγγελόπουλο να κάνει κούρσα αλα Κωνσταντινούπολη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να αγκαλιάζονται σαν τρελοί! Αυτό το προκάλεσε το χέρι του Σπανούλη! Σεβασμός στις αξίες κύριοι.. Αφήστε κάποιους να πλακώνονται στον δικό τους μικρόκοσμο, για το αν ήταν Παναθηναϊκός ή είναι Ολυμπιακός. Αυτό που μετράει είναι ότι στην κακή του βραδιά, θα πάρει τη μπάλα. Θα το χάσει; Θα το βάλει; Ό,τι κι αν γίνει, θα ‘χει προσπαθήσει  

Ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη που λίγοι κατάλαβαν πως έγινε. Για όλα όμως υπάρχει εξήγηση. Οι «ερυθρόλευκοι» πνιγμένοι στο άγχος, είχαν τραγικό πρώτο μέρος.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα; Μα έβαζε καλάθια για πλάκα, ενώ αμυντικά τα πήγαινε υπέροχα. Οι Ολυμπιακοί ζούσαν σε μια… Νιρβάνα από κάτι καρφώματα και πτήσεις. Μόνο που αυτά τα έκαναν μια φορά στις τέσσερις μπάλες, ενώ οι αντίπαλοί τους, λειτουργούσαν με μεγαλύτερη συνέπεια και μεθοδικότητα. Ο Μαυροκεφαλίδης έγινε «ήρωας» στο πρώτο μέρος, μιας και πραγματοποίησε εμφάνιση σαν καμία άλλη φέτος. Και αυτό έχει να κάνει βέβαια, με τα προβλήματα των Πειραιωτών στο «4» και το άγχος, κάποιων παικτών τους.

Οι μπάλες έφευγαν από τα χέρια, καλάθια εύκολα χάνονταν και όλα αυτά μέσα στο Ειρήνης και Φιλίας! Με το ζόρι… γκολ έβαζε ο Ολυμπιακός , την ώρα που ο Μαυροκεφαλίδης με απλά σουτάκια από τα πικ ‘ν ρολ, έκανε την δουλίτσα του. Ένα… τίποτα ο Ολυμπιακός στο 20λεπτο και μοιραία βρέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πανικού. Και για να το πούμε κι αυτό: Σε ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός, είχε καταφέρει να βάλει σχεδόν 40 πόντους, μάλλον δε χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο για να καταδείξω τις λανθασμένες περιστροφές της κόκκινης άμυνας.

Και στην τελική, αν μπορούν να δικαιολογηθούν ανασταλτικά, σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση , η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Όχι για την αστοχία. Αλλά για την… διπλή σκέψη. Το κομπλάρισμα. Την διαστακτικότητα. Την τραγική αντίδραση. Αυτό μοιραία, δείχνει και στον αντίπαλο ότι δεν είσαι σίγουρος και το εκμεταλλεύεται!

Το τρίτο δεκάλεπτο κράτησε όρθια την ομάδα του λιμανιού, μόνο που είχε παίκτες οι οποίοι δεν μπορούσαν. Ο Λοτζέσκι μόλις βλέπει τον Παναθηναϊκό, παθαίνει «πάρκινσον». Συμπαθάτε με, αλλά ο άνθρωπος αυτό έχει δείξει ως τώρα. Αν με την ΤΣΣΚΑ βάλει 20αρες μαγκιά του. Εγώ γράφω τι κάνει με τον ΠΑΟ. Ο Παπαπέτρου παρά την απειρία του, έβγαλε ψυχούλα. Σίμονς- Σερμαντίνι έβαλαν δύσκολα στον Ντάνστον, που έπαιζε με δυο φάουλ από το 2’. Ο Πέτγουεϊ στήριξε τον συμπατριώτη του, αλλά οι δυο άνθρωποι που όρθωσαν ανάστημα, αυτοί που απαγόρευσαν στον Παναθηναϊκό να κερδίσει ήταν οι… Φουστέρ του μπάσκετ όπως έχω επισημάνει! Σλούκας και Μάντζαρης. Αυτά τα δυο παιδιά, δεν πρέπει ποτέ να φύγουν από τον Ολυμπιακό. Μόνοι τους ανάγκασαν τον Διαμαντίδη να «κουτουλάει». Σε κακή βραδιά κι αυτός, αλλά μη γράφω τα ίδια. Σεβασμός, όπως και για τον Σπανούλη. Ο Κάρι και ο Ράιτ πάλεψαν, αλλά το ντουέτο του Ολυμπιακού ήταν πανέτοιμο. Και αυτοί έκαναν όλη την δουλειά, μέχρι να έρθει ο αρχηγός τους για να «πυροβολήσει» δις και να ολοκληρώσει τη νίκη της ομάδας του!

Ο Παναθηναϊκός κράτησε χαμηλά τον Ολυμπιακό ξανά. Αυτό θα πρέπει να το δουλέψουν σοβαρά κάποια στιγμή στο λιμάνι. Οι δυο ομάδες θα τα… ξαναπούν στα ελληνικά πλέι- οφ! Το σκορ τους στην Ευρώπη πλέον έγινε 6- 3 για τους κόκκινους…

Όσον αφορά τώρα στην Μεγάλη Εβδομάδα, η Μόσχα περιμένει τον πρωταθλητή Ευρώπης. Λέτε να τα καταφέρει και πάλι; Λέτε να …κουφάνει την Ευρωλίγκα και να βρεθεί στο φάιναλ- φορ; Δυο είναι σίγουρα: Πρώτον, η αποστολή της ομάδας είναι δυσκολότατη.

Δεύτερον, η ΤΣΣΚΑ δε νιώθει και πολύ άνετα, αφού θα ανταμώσει με την ομάδα που μέσα σε 364 ημέρες τις πρόσφερε τους χειρότερους εφιάλτες! Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες έχουν δυο ματς στην ρωσική πρωτεύουσα. Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Παρασκευή. Όλα μπορούν να γίνουν, τα μπορούν να συμβούν στον αθλητισμό. Ωστόσο, για να πάρεις εισιτήριο για φάιναλ- φορ, έχοντας μειονέκτημα έδρας, οφείλεις να είσαι φουλ έτοιμος, αποφασισμένος και πάνω απ΄όλα γεμάτος ενέργεια.

Αν προσέξετε, ένα ζευγάρι που θα φτάσει στα πέντε ματς, θα κληθεί να δώσει αυτά τα 40λεπτα, μέσα σε 9 ημέρες!!! Μιλάμε για τρομερή δοκιμασία, που μπορεί οι απ’ έξω να μην την αισθάνονται, οι οργανισμοί των αθλητών όμως «χτυπάνε κόκκινο»! Ο Ολυμπιακός θα ‘χει την ευκαιρία του, είναι η ομάδα που μαζί με την Μπάρτσα, μετράνε εννιά σερί παρουσίες στα προημιτελικά! Με τρεις κούπες και τις δυο συνεχόμενες, ένας αποκλεισμός θα στενοχωρήσει, αλλά δεν θα πληγώσει. Αυτή η ομάδα, έχει αποδείξει στον λαό της, ότι ακόμη κι αν πρέπει να παραδώσει τα όπλα της, θα το κάνει πολεμώντας! Αν τα παραδώσει πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ