2014-08-07 17:41:41
Φωτογραφία για Tα προφητικά λόγια του Οτζαλάν, για το αυτόνομο Κουρδιστάν - Διαβάστε τι είπε το 2010
Τις τελευταίες ημέρες οι ορδές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, επιτίθενται εναντίον κουρδικών πόλεων που ανήκουν διοικητικά στη Μοσούλη και στην κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης. Οι πόλεις αυτές, μεταξύ των οποίων και το Κιρκούκ, τέθηκαν υπό τον έλεγχο των Κούρδων, όταν οι ορδές του ΙΚΙΛ κατέλαβαν την Μοσούλη.

Τώρα, οι ένοπλοι δολοφόνοι του ΙΚΙΛ, επιτίθενται σε κουρδικές πόλεις, με αποτέλεσμα να τίθεται εν κινδύνω η ασφάλεια του Κιρκούκ και της ίδιας της πρωτεύουσας Ερμπίλ.

Τις ημέρες αυτές έγινε εμφανής περισσότερο από ποτέ η ανάγκη εθνικής ενότητας των Κούρδων.

Την απειλή που αντιμετωπίζει σήμερα το αυτόνομο Κουρδιστάν, την είχε προβλέψει με αξιοθαύμαστη ακρίβεια ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2010 είχε πει:

"Με αφορμή την εορτή του Νεβρόζ, που πλησιάζει, έχω να κάνω μια έκκληση σε ολόκληρο το λαό μας που κατοικεί στη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και σε ολόκληρη την Ευρώπη
. Όπως έχω πει και στις προηγούμενες γραπτές οδηγίες μου, θα πρέπει στη βάση πέντε αρχών να οργανωθεί ένα Εθνικό Συνέδριο, με σκοπό να  να συγκροτηθεί η Κουρδική Εθνοσυνέλευση. Αυτό το Συνέδριο θα πρέπει να καθορίσει τις κοινές πολιτικές που θα αφορούν όλους τους Κούρδους. Θα πρέπει να οργανωθεί η κοινή γραμμή αμύνης και να συγκροτηθούν κοινές αμυντικές δυνάμεις από όλους τους Κούρδους. Η απειλή εναντίον του κουρδικού λαού συνεχίζει να υφίσταται. Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ αποσύρονται από το Ιράκ. Τα αραβικά κράτη μπορούν να πνίξουν το ομόσπονδο κουρδικό κράτος στο Νότιο Κουρδιστάν. Αυτοί (οι Κούρδοι του Νοτίου Κουρδιστάν) πρέπει να έχουν υπ' όψιν τους αυτήν την απειλή.

Υπάρχει κίνδυνος για μια μεγάλη τελική επίθεση. Εφιστώ την προσοχή και τους προειδοποιώ όλους.

Είναι δυνατόν να ζήσουμε την τραγωδία της Χαλέπτσε στο πολλαπλάσιο. Είναι δυνατόν να γίνουν απόπειρες διάλυσης των δομών του ομόσπονδου κουρδικού κράτους.  Ο Μπαρζανί και ο Ταλαμπανί πρέπει να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι Κούρδοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ενότητά τους, για να μην πάθουν όσα έπαθαν οι Αρμένιοι και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι το εθνικό συνέδριο και οι κοινή βουλή όλων των Κούρδων.  Το δεύτερο, να αναδιοργανωθούν οι ομάδες των ενόπλων και να συγκροτηθεί κοινός κουρδικός στρατός άμυνας, στελεχωμένος από Κούρδους όλων των τμημάτων του Κουρδιστάν. Και το τρίτο, θα πρέπει να γίνει ένα κοινό εθνικό διοικητικό όργανο, στα πρότυπα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης".
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ