2014-12-11 10:42:16
Φωτογραφία για Η Ουκρανία χρειάζεται 15 δισεκατομμύρια δολάρια για να μην καταρρεύσει
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ/IMF) υπολογίζει, ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί χρηματοδότηση ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές του Ταμείου.

Η κατάρρευση του διμερούς εμπορίου με τη Ρωσία, συνεπεία της σύγκρουσης για το θέμα της Κριμαίας, η συνεχιζόμενη αστάθεια στην ανατολική Ουκρανία, η μείωση του ουκρανικού ΑΕΠ κατά 7% και η αποχώρηση κεφαλαίων από τη χώρα, οδήγησε σε μείωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Κεντρικής Τράπεζας, συμβάλλοντας στη δημιουργία του χρηματοδοτικού κενού, το οποίο η χώρα καλείται πλέον να καλύψει.

Η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσένιουκ, δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμη να υιοθετήσει μέτρα λιτότητας, όπως περικοπή δαπανών και καταπολέμηση της μαύρης αγοράς, προσθέτοντας ότι αν και η Ουκρανία δεν «εκλιπαρεί» για χρήματα, θεωρεί το ΔΝΤ ως «εταίρο».

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια του αρμοδίου Επιτρόπου, του Γάλλου Πιέρ Μοσκοβισί, εμφανίζεται να εξετάζει τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της ουκρανικής οικονομίας, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.

mignatiou.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ